Isle of Harris komt met nieuwe whisky batches

Nieuws
woensdag, 28 februari 2024 om 7:00
the hearach
Afgelopen jaar verscheen De eerst whisky van de Isle of Harris Distillery en de single malt expressie was razendsnel uitverkocht. Voor iedereen die nog een fles wil bemachtigen is er goed nieuws. De distilleerderij staat op het punt om een flink aantal batches van de expressie uit te brengen.
Isle of Harris maakt het nieuws bekend via een nieuwsbrief die onder whiskyliefhebbers verstuurd is. Daarin is te lezen dat er ondanks het winterweer en de storm die voorbij kwam razen druk achter de schermen gewerkt is om nieuwe flessen van de whisky te bottelen. De eerste flessen van het jaar zijn dan ook al gebotteld en gelabeld.
‘Batch nr. 9 is nu veilig gebotteld en de nieuwe witte en rode zegels worden aangebracht.’
De negende batch van de expressie is nog maar het begin, want waar The Hearach aanvankelijk in acht batches gebotteld is, komen er nu nog vier batches bij.

Wat is het verschil met de eerste batches?

Isle of Harris Distillers is momenteel nog druk met het labelen van de whiskyflessen. De distilleerderij heeft ervoor gekozen om elke fles te voorzien van een klein label dat over de kurk zit. Daarop is met een serienummer te zien welke fles van welke batch het precies is.
Hoewel de nieuwe whisky mogelijk kleine verschillen kan vertonen met de eerste acht batches, is het recept dat Isle of Harris gebruikt identiek. De expressie is gemaakt met licht geturfd destillaat en heeft gerijpt in een combinatie van vaten. Dit zijn 85 procent ex-bourbonvaten, 11 procent oloroso sherryvaten en 4 procent fino sherryvaten.

Wanneer komen de nieuwe batches van The Hearach uit?

Als alles volgens planning gaat komen de nieuwe whisky’s op 26 maart uit om 10 uur. Vanaf dat moment is The Hearach te koop via de distilleryshop in Tarbert. De vloeistof komt op dat moment ook terecht in verschillende winkels en speciaalzaken in het Verenigd Koninkrijk.
Op een later moment zal de whsiky ook in Nederland en de rest van de wereld verschijnen. Wanneer dat precies is, is nog bekendgemaakt.
Foto: Isle of Harris Distillery

POPULAIR NIEUWS