Uiterst zeldzame single malt whisky op slechts één plek te koop voor bijna een ton

Nieuws
donderdag, 30 november 2023 om 9:00
bowmore aston martin arc52
187.500 pond. Dat is het bedrag waarvoor de Bowmore ARC-52 werd verkocht eerder dit jaar. Het gaat om een uiterst zeldzame single malt whisky. In Nederland kun je op één plek aan deze whisky komen, als je tenminste een klein kapitaaltje hebt.
De Bowmore ARC-52 kan via Gall & Gall bemachtigd worden tegen een prijs van 93.000 euro. Is het sprake van: afrekenen en klaar? Nee, zeker niet. De winkel heeft namelijk slechts één exemplaar. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via deze pagina.
De inschrijving sluit op 17 december. Daarna wordt de ‘winnaar’ ingelicht en zal de uitreiking van de whisky plaatsvinden tussen 18 en 22 december, onder toeziend oog van een notaris.

Winnaar van inschrijving wordt opgehaald in een Aston Martin

De whisky ophalen wordt een ware happening. Zo schrijft Gall & Gall er het volgende over: ‘De gelukkige koper wordt in stijl thuis opgehaald in een Aston Martin, waarna je de ARC-52 kunt afrekenen bij het Gall & Gall winkel aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. Vervolgens word je veilig en wel thuisgebracht met je nieuwe aanwinst. Mis deze unieke kans niet!’
Bowmore ARC-52 is niet alleen een oude whisky, maar ook een die opvalt door het uiterlijk én een samenwerking is met Aston Martin.
Dit zijn de tasting notes op een rij:
Geur: Romig en fruitig met tonen van vanille en custardkoekjes. Maar ook perzik, peer, kumquat, mandarijn en een vleugje guave met kruidige tonen van verse munt en eucalyptus.
Smaak: Zoet, fruitig en citrusachtig met smaken van groene druiven en perzik melba, clementine en limoenzeste. Maar ook notige tonen van amandel en hazelnoten, vergezeld door tabaksbladeren met een licht turfachtige en boterachtige karakter.
Afdronk: Kruidig en medicinaal met exotisch fruit, praliné en butterscotch tonen.
Op deze pagina kun je een video kijken van de whisky.
Foto: Bowmore

POPULAIR NIEUWS