The Macallan eigenaar draait recordomzet

Nieuws
zaterdag, 01 juli 2023 om 17:00
the macallan reach
Edrington, het Engelse bedrijf achter The Macallan, The Glenrothes, Highland Park, Naked Malt en The Famous Grouse, heeft de omzetcijfers naar een recordhoogte zien stijgen. Er is een ‘uitstekende groei’ gerapporteerd waarbij de inkomsten meer dan 1 miljard pond wisten te bereiken.
De cijfers die Edrington gerapporteerd heeft, gaan over het afgelopen boekjaar dat eindigde op 31 maart 2023. Dat de omzet boven de 1 miljard pond, omgerekend ruim 116 miljard euro, gestegen is, betekent dat er ruim 20 procent meer inkomsten zijn geweest voor het bedrijf. Dit is gegenereerd door de verschillende merken die onder de vlag van Edrington vallen.
Daarbij springt een aantal merken eruit, meldt Edrington. Allereerst was er ontzettend veel vraag naar premiumwhisky’s zoals The Macallan James Bond Collection en The Red Collection. Daarnaast zijn de prestaties van de merken The Glenrothes, Highland Park en Naked Malt erg goed in de, voor Edrington, belangrijkste markten. Welke markten dat zijn, wordt niet gemeld.

Succes beperkt zich niet tot de recordomzet van The Macallan

Scott McCroskie, chief executive bij Edrington, vertelt dat het bedrijf een ontzettend succesvol jaar achter de rug heeft. Daarbij licht hij uit dat er in bijna elk land goede prestaties geleverd zijn. De markten die opvielen zijn onder andere China, Taiwan, Spanje en natuurlijk de thuisbasis van Edrington, het Verenigd Koninkrijk.
McCroskie meldt dat de recordomzet niet het enige succes is dat het bedrijf geboekt heeft. Zo is er in het afgelopen jaar een joint venture gestart door The Macallan en de Spaanse sherryproducent Grupo Estévez. Daarnaast is Edrington grootaandeelhouder geworden van Wyoming Whiskey met een belang van ruim 80 procent.
Toch liggen er nog genoeg uitdagingen voor Edrington volgens McCroskie: ’Het economische landschap zal uitdagend blijven, maar het klimmaat voor de handel verbetert wel.’ De huidige inflatie zal komend jaar ongetwijfeld een rol gaan spelen bij de omzetcijfers, net als de stijging van de accijnzen die eraan zit te komen.
Beeld: The Macallan

POPULAIR NIEUWS