Distilleerderij Horstman ontdekt iets bijzonders in zijn opslag

Nieuws
door Monkey
zondag, 02 juli 2023 om 9:00
horstman 3 vaten
In Losser is een bijzondere ontdekking gedaan. Bij de Nederlandse distilleerderij Horstman is namelijk een stukje opslagruimte bij toeval ontdekt. Achter een wand met vaten van Horstman bleek namelijk een valse muur te zijn gemetseld die een oude wietplantage verborg.
De muur stond er al vanaf het moment dat Johan Horstman de opslagruimte in gebruik nam, maar toen al werd er iets bijzonders opgemerkt. Waar de constructie van het pand namelijk aan de ene kant in een punt uitliep, deed deze dat aan de andere kant (de kant van de muur dus) niet.
Voor de stenen wand werd een metershoge whiskyopslag gemaakt voor de whisky van Horstman en aan de missende punt werd niet meer gedacht. Totdat op een dag de buurman, een kozijnenspecialist, de naastgelegen opslagruime in gebruik nam.

Van een oude wietplantage tot bijzondere opslag

De buurman was op een dag druk bezig bij de wand van zijn opslag en oefende zonder erover na te denken wat druk op de muur uit. Ineens lag hij pardoes in een vreemde ruimte: de ruimte achter de opslag van Distilleerderij Horstman. Horstman ging meteen op onderzoek uit.
Wat bleek? De ruimte achter de opslag voor de vaten van Horstman Whisky, werd ooit gebruikt als wietplantage. Deze ruimte lag er verlaten bij, met geen enkel spoor van de voormalige eigenaar. In de ruimte werden wel nog wat oude materialen gevonden zoals plastic en dergelijke.
Horstman besloot meteen met zijn motto aan de slag te gaan: Heb jij een plannetje? Neem dan een Horstmannetje. Er werd een gat in de muur gemaakt en in de ruimte die de distilleerderij nu extra heeft, ligt een heel aantal extra vaten Horstman spirit te rijpen.
We vertellen je elke week een leuk verhaal over distilleerderijen in onze Distilleerderij Donderdag. Regelmatig komt daar ook een Nederlandse distilleerderij in voorbij.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties