‘The Macallan moet naam omtoveren tot marketing’

Nieuws
maandag, 06 maart 2023 om 17:00
macallan night on earth
Als het aan Jan Beek ligt van Beek Spirits, wordt de naam Macallan omgetoverd tot marketing. De man die onlangs de Calvados uitbracht, is vrij kritisch als het gaat om de grote namen in de whisky-industrie.

The Macallan heeft niet meer de goede vaten van weleer

Het is niet dat Beek heel negatief is over The Macallan, sterker nog, ooit vond hij de whisky van de distilleerderij heel goed. ‘Het was ooit fantastische whisky. Dat is het nog wel, alleen hebben ze de goede vaten niet meer en brengen ze de drank veel te jong uit.’ Verder vertelt Beek dat Macallan nu een bepaalde ketel gebruikt waarmee volgens hem dus veel te snel gedistilleerd wordt.’
Voor Beek zijn vaten uiterst belangrijk, maar ook dat er heel zorgvuldig drank gedestilleerd wordt. We hadden onlangs een exclusief interview met hem en je maakt momenteel ook kans op een hele leuke prijsvraag die we in samenwerking met Beek weggeven. Doe dus vooral mee!
De meningen over The Macallan zijn divers. Toen we eerder Wullie Macmorland van The Hielander spraken noemde hij de whisky al Mickey Mouse, al wilde hij daar verder niets over zeggen. Sommigen vinden in ieder geval de whisky van het bedrijf van eerdere jaren veel beter.

Moeilijk om een reeks compleet te krijgen

Al zal The Macallan zelf daar anders over denken, want de whisky gaat als warme broodjes over de toonbank en stijgt alleen maar in waarde. Eerder al in gesprek met Rogier de Mol van De Mol Dranken merkte hij op dat de specials van The Macallan erg hard gaan en je je best moet doen als consument om een reeks compleet te krijgen. Dat gaat dan via bepaalde luchthavens of veilingsites, waar je al snel het dubbele betaalt voor een fles.
Het kopen bij veilingsites moet iedereen zelf weten, maar is ook discutabel. Sjoerd Tjio van slijterij Monk raadt aan om vooral whisky te kopen bij een slijterij, omdat er anders al flink geld aan is verdiend.

POPULAIR NIEUWS