The Macallan The Colour Collection uitgebracht

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 01 september 2023 om 11:00
colour collection
The Macallan heeft de langverwachte The Colour Collection uitgebracht. De whiskyreeks bestaat uit vijf flessen met een leeftijdsaanduiding die vanaf september in de Global Travel Retail te vinden zijn.
Met The Colour Collection wil The Macallan de focus leggen op de natuurlijke tinten van de whisky als deze rijpt in sherryvaten. Hoewel dit niet op het label van de fles zelf gecommuniceerd wordt, is dit wel via de kleur van de dop te zien. Het gros van de whiskyserie heeft gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten, maar een klein deel, zoals de The Macallan 12 Years Old uit deze reeks rijpte in Europese eikenhouten vaten.
De vaten zijn volgens Kirsteen Campbell, Master Whiskey Maker bij The Macallan, de bepalende factor van de smaak, aroma's en de kleur van de whisky.
'Elke expressie vertelt zijn eigen verhaal en is een prisma waardoor consumenten de unieke kenmerken kunnen ontdekken die ten grondslag liggen aan het uitzonderlijke vakmanschap, de befaamde kwaliteit en het rijke karakter van onze single malt whisky,'
Hier vind je de introductie van de flessen door kunstenaar David Carson.

Welke flessen zitten er in The Macallan Colour Collection?

The Macallan The Colour Collection vervangt de huidige Global Travel Retail reeks van het whiskymerk. In plaats van namen als Lumina en Terra zullen er weer flessen in de schappen komen met een leeftijd erop. 
Dit zijn de flessen met een voorproefje van de smaak en de prijs per de fles:
  • The Macallan Color Collection 12 Years Old: Het heeft een gouden eiken toon en smaakt naar zoete eik, citroen en vanille. 
    Deze expressie kost naar verwachting ongeveer 80 dollar (omgerekend ongeveer 74 euro).
  • The Macallan Colour Collection 15 Years Old: Met aroma's van citrus, vanille en gebakken perziken heeft de whisky een natuurlijke beukenkleur.
    Deze expressie kost naar verwachting ongeveer 165 dollar (omgerekend ongeveer 150 euro).
  • The Macallan Colour Collection 18 Years Old: Met aroma's van vanille, melkchocolade, sinaasappel en honingraat heeft de whisky een natuurlijke kastanjekleur.
    Deze expressie kost naar verwachting ongeveer 350 dollar (omgerekend ongeveer 322 euro).
  • The Macallan Colour Collection 21 Years Old: Met aroma's van tropisch fruit, koffie, hazelnoten en donkeroranje chocolade heeft de whisky een natuurlijke, warme bronzen kleur.
    Deze expressie kost naar verwachting ongeveer 1100 dollar (omgerekend ongeveer 1000 euro).
  • The Macallan Colour Collection 30 Years Old: Met aroma's van tropisch fruit, amandelen, kaneel, nootmuskaat en gekristalliseerde citroenschil heeft de whisky een natuurlijke, diepe kastanjekleur.
    Deze expressie kost naar verwachting ongeveer 4455 dollar (omgerekend ongeveer 4100 euro).
Vanaf deze maand liggen de whisky's in de schappen bij luchthavens over de hele wereld, geselecteerde Duty Free locaties en in de The Macallan Boutique winkels.

POPULAIR NIEUWS