The Whisky Exchange onthult The Cabinet: een beveiligde whiskymarktplaats

Nieuws
woensdag, 03 januari 2024 om 7:00
mortlach
The Whisky Exchange komt binnenkort met een hele nieuwe dienst: Cabinet. De whiskymarktplaats moet voor liefhebbers van de godendrank een nieuwe beveiligde manier bieden voor het ‘kopen, verkopen en verzamelen van uitzonderlijke whisky en sterke drank.’
De aankondiging van de nieuwe whiskymarktplaats van The Whisky Exchange is gebeurd via een speciale website, waar straks ook op ingelogd kan worden. De marktplaats moet een plek worden waar connaisseurs op een veilige manier kunnen handelen en investeren.
Nicolas Oudinot, CEO van The Whisky Exchange, vertelt dat het bedrijf de afgelopen tijd de ontwikkelingen in de whisky-industrie, de gewoonten van klanten en meer in de gaten gehouden heeft. De beginfase van Blockchain viel daarbij op en dat is dan ook wat de retailer inzet voor die beveiliging:
‘Met onze ervaring, netwerk en geloofwaardigheid in de industrie, wilden we iets op de markt brengen dat net zoveel authenticiteit zou hebben in het platform als in de producten, iets wat geen enkele andere marktplaats kan claimen, waardoor onze klanten en producenten met ons mee kunnen op deze nieuwe reis.’

Veiligheid en eenvoud bij The Whisky Exchange Cabinet

Bij Cabinet staat veiligheid, kwaliteit en eenvoud bovenaan. Zeldzame flessen worden door The Whisky Exchange direct gekocht bij producenten via het al opgebouwde netwerk. Hierdoor wordt kwaliteit gegarandeerd. Daarnaast maakt Cabinet gebruik van slimme contracten en onveranderlijke Blockchain-technologie voor het cureren, authenticeren en verkopen van flessen.
Dit geeft het bedrijf de gelegenheid om een unieke set authenticatiemiddelen met een fles mee te sturen. Daarmee kan vervolgens het eigendom geauthentiseerd worden en kan een fles beter getraceerd worden. De activa kunnen vervolgens verhandeld worden om zo een eenvoudige eigendomsoverdracht mogelijk te maken die ook nog eens veilig is.
The Whisky Exchange Cabinet is nog niet beschikbaar, maar geïnteresseerden kunnen hun interesse vastleggen via deze website. In februari 2024 zal de eerste release zijn van een van de beroemdste distilleerderijen ter wereld.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS