TikTok trend met (whisky) ‘sink drinks’ is géén goed idee deze zomerse dagen!

Nieuws
dinsdag, 30 juli 2024 om 12:00
wtf
Het Laatste Nieuws waarschuwt mensen, vooral jongeren, om geen sink drink te maken. Een cocktail maken in je gootsteen is namelijk totaal niet hygiënisch en een plek waar bacteriën zich doodlachen.
Volgens het Belgisch platform gaan video’s met sink drink viral op het TikTok. Zo is er een account genaamd The Tipsy Bartender waarmee er een paar video’s zijn waarop de presentator helemaal losgaat in zijn gootsteen in de keuken.

Jungle Juice als sink drink

In deze ‘sink’ mietert hij namelijk allerlei alcoholsoorten door elkaar. Waarom? Om volgens hem een ‘jungle juice’te maken. Het eerste wat hij doet is in de gootsteen ijs gieten, daarna aardbeien, limoen en sinaasappels. Vervolgens giet hij de ene drankfles na de andere eroverheen.
De video is ook te bekijken op YouTube en al meer dan 2,3 miljoen keer bekeken.

Veel bacteriën in de gootsteen 

Eén van de gebruikers zegt dat de ‘tipsy’ bartender dit eerder ook al heeft gedaan met zijn badkuip. Het probleem is dat jongeren op TikTok nu geïnspireerd zijn door deze sink drinks en het nagaan doen. Volgens microbioloog Koen De Reu is dit alles behalve slim. Hij waarschuwt mensen dan ook: ‘In een keuken vind je de meeste bacteriën op twee plekken: de vaatdoek, én de gootsteen.’
En dat betekent dat je doodziek kan worden van zo'n drankje uit je eigen gootsteen.
En dat kun je wel nagaan, toch? Je wast je handen in de gootsteen, waar het vuil van je handen erin komt, je kookt, ruimt etensresten op en je spoelt je vaat af. Moeten we nog even doorgaan?
Er blijft regelmatig allerlei troep liggen in die gootsteen. Natuurlijk kun je die schoonmaken met schoonmaakmiddel, maar dan is het nog altijd géén goed idee om vervolgens de bak vol te gooien met drank.
Alcohol is ook niet slim om te gebruiken om te gaan zuipen. Al zal iemand met de naam ‘Tipsy’ in zijn account daar vast anders over denken.

Whiskey cocktails

Hij heeft overigens ook een website met daarop whiskey cocktails. Die vind je terug op deze pagina.
Zullen we een drankje doen? - rebus - M Image
Zullen we een drankje doen? - rebus - M
EUR19.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS