Tip bij verkoudheid: maak een Hot Toddy (hot whisky)!

Nieuws
zaterdag, 07 januari 2023 om 15:00
hot toddy
Leuk dat je ons bezoekt op Whisky Monkeys. We zijn net gelanceerd en vandaag is het tijd voor de tweede rubriek die we introduceren: Whisky food & drinks. Vandaag gaan we het hebben over het maken van een hot toddy.  
Het is weer die periode van het jaar: je bent verkouden of misschien zelfs wel ziek (oei, beterschap!). Je zou het misschien niet zomaar zeggen. Maar een hot toddy recept zou kunnen werken. Dit is warme whisky. We horen je denken: wát? Kom, lees gauw verder.

Diverse varianten

Hot toddy staat ook wel bekend als hot whisky en in Schotland en Ierland kijken ze niet zo vreemd op van dit drankje. Het recept is namelijk al vrij oud. Hot Toddy is een recept van whisky, heet water, wat honing en bepaalde kruiden. Hoe het drankje dan precies tot stand gebracht wordt, verschilt nogal per recept. Want er gaan verschillende Hot Toddy’s rond op het internet.

Waar komt Hot Toddy vandaan?

Op Whisky Wise is te lezen dat een Hot Toddy uit India komt. Daar zou de drank gemaakt worden door sap uit palmbomen te fermenteren. De vraag is natuurlijk of het middel echt werkt? Is het een tovermiddel, laat staan een gezondheidsmiddel? Want meestal gaan ziekte en alcohol niet echt goed samen, ook al maken mensen vaak de opmerking dat alcohol alle bacteriën doodt. Feit is wel dat een heet drankje met honing en bepaalde kruiden vaak wel verlichtend werkt tegen keelpijn. Of je daar dan whisky bij moet gooien, laten we maar even in het midden.

Hoe maak je een Hot Toddy?

Door naar het recept. Want hoe maak je nu precies een Hot Toddy? Dit is wat je nodig hebt:
150 ml kokend water
50-60 ml whisky
15 ml citroensap
Een theelepel honing
Een beetje kaneel (hoeft niet)
Dit zijn de basisingrediënten die je door elkaar gebruikt. Sommigen maken de drank nog met kruidnagel of basterdsuiker, maar in principe is dit voldoende. Mocht je het niet gebruiken tegen verkoudheid, maar gewoon als leuke cocktail serveren in de winter om met vrienden of familie op te warmen, kun je het drankje met citroenschijfjes garneren.

POPULAIR NIEUWS