Togouchi whisky is voortaan een 100 procent Japanse blended whisky

Nieuws
zaterdag, 04 mei 2024 om 7:00
togouchi whisky
Onlangs zijn de regels voor Japanse whisky aangepast, waardoor niet alle expressies zich ‘Japans’ meer mogen noemen. De Togouchi whisky van de Sakurao Distillery meldt dat haar dranken bij de selecte groep hoort dat zich 100 procent Japanse whisky mag noemen. Dat meldt Whisky Experts op basis van een persbericht.
NewWave® - Whiskey Glazen Japans Design - Set van 2 Met Houten Geschenkdoos - Japanse Edo Designer - Modern Design - Crystal Cup - Assimetrical Image
NewWave® - Whiskey Glazen Japans Design - Set van 2 Met Houten Geschenkdoos - Japanse Edo Designer - Modern Design - Crystal Cup - Assimetrical
EUR79.95
Op voorraad
Koop op bol.
De distilleerderij heeft haar productieproces de afgelopen tijd aangepast naar aanleiding van de wijziging in de regelgeving. Het productieproces van de distilleerderij is volledig verplaatst naar Japan. Voorheen maakte de stokerij nog gebruik van geïmporteerde tarwe voor het maken van haar blended whisky’s, maar dit is verleden tijd. Er zijn samenwerkingen met lokale boeren gesloten en de whisky rijpt in vaten op Japanse bodem.
De Sakurao distilleerderij heeft voor de rijping een bijzondere plek gekozen, namelijk een oude spoorwegtunnel die aan de voet van de Osokaran berg, op ongeveer 70 kilometer afstand van de stokerij, ligt. Op deze plek zijn de temperatuurschommelingen minimaal wat de rijping van de drank ten goede komt.

Aanpassingen bij Togouchi komen samen met een nieuw uiterlijk

Bij de veranderingen die Togouchi whisky doorgemaakt heeft hoort een nieuwe start. De expressies van de Japanse distilleerderij worden vanaf nu dan ook gebotteld in een nieuw jasje. De labels van het whiskymerk zijn aangepast die volgens het bericht van de distilleerderij ‘eleganter en verfijnder uitziet’ en wat beter bij het ‘speciale profiel en de 100 procent Japanse identiteit’ van het whiskymerk past.
De nieuwe whisky’s van Togouchi worden in de komende tijd wereldwijd uitgerold. Wanneer de flessen precies in de Nederlandse schappen terecht komen en waar deze te vinden zijn, is niet bekendgemaakt.
Verder heeft de Sakurao distilleerderij niet vermeld of er bij de overige merken zoals Sakurao whisky ook wijzigingen doorgevoerd zijn. Dit merk maakte voor zover bekend al gebruik van Japanse ingrediënten.
Onlangs namen wij de Sakurao Single Malt Japanese whisky in onze review onder de loep. Onze bevindingen van de whisky kun je hier teruglezen.

POPULAIR NIEUWS