Vraag Maar Raak: Welke bijzondere fles whisky heb jij?

Rubrieken
vrijdag, 03 mei 2024 om 15:00
mh local barley whisky
Whisky is een bijzondere drank, daar twijfelt niemand aan. Maar sommige flessen zijn specialer dan andere. Daarom stellen we de Whisky Monkeys in deze Vraag Maar Raak het volgende: Welke bijzondere fles whisky heb jij?

Siniša

Of deze zo bijzonder is, weet ik niet, Maar ik heb een fles 25 jaar oude single cask whisky van Glen Elgin gebotteld door Mackillop's Choice en gewonnen via Whiskysanta van Master of Malt.

Jan-Marc

Ik heb er een aantal in mijn collectie die in kleine oplage geproduceerd zijn, of van de eerste batch van een distillery komen. De meest bijzonder die ik heb ik is de 'Local Barley' van Milk & Honey. Deze heb ik geproefd tijdens Maltstock afgelopen jaar. Het is een whisky waarvan er maar 900 gemaakt zijn van local barley uit Israel. 
Omdat er minder van gemaakt kon worden dan Milk & Honey had verwacht, zijn ze nooit naar Europa gekomen maar ik heb er toch één kunnen kopen. Hoe? Dat is geheim...

Hessel

Veel bijzondere flessen heb ik niet in mijn collectie. Ik koop voornamelijk lekkere whisky om te drinken. Als ik relatief bijzondere flessen moet aanwijzen, zijn dat een van de eerste Casqueteers bottelingen: een 26-jarige Ledaig. Ook ben ik erg blij met mijn 19-jarige Port Askaig en nog een flesje Braeval uit mijn geboortejaar.

Daan

De trotse bezitter ben ik van een 13 jaar oude Ledaig Port Pipe. Door deze whisky werd ik omver geblazen op een proeverij. Wat een smaakbom, alsof je een vloeibaar vettig kampvuur drinkt. Inmiddels heb ik er al een fles van op, maar ik heb er nog 1 in stock voor een moment waarop die ook echt open moet.
Er zijn bijna geen exemplaren meer dus op de markt en het is geen standaard uitgave van Ledaig, dus dan ben je ineens een trotse eigenaar!

Gemma

Caol Ila 2007 - 15 Years Old - The Dutch Dram Masters. Twee jaar geleden heb ik deze whisky voor het eerst geproefd op de Art of Drinks festival in Amsterdam. Ik ben nooit zo'n geturfde whisky drinker, maar ik was meteen wel verkocht bij deze. De fles komt uit de serie van de Dutch Dram Masters van Douglas Laing en is geïnspireerd door de Nachtwacht van Rembrandt.
Het is een 15-jarige Caol Ila die gedistilleerd is in juni 2007 en gerijpt met een finish van 12 maanden op een PX Sherry Butt. Hij is nog niet open, maar van wat ik er van herinner zit hij op vat sterkte van 54.6% maar dat merk je bijna niet. Dit is eigenlijk toch wel een van de leukste flessen die ik in mijn bezit heb.

POPULAIR NIEUWS