Tomatin brengt whiskyreeks The Antiquary opnieuw tot leven

Nieuws
donderdag, 27 juni 2024 om 7:00
the antiquary
Heb je weleens gehoord van The Antiquary? Dit is één van de oudste merken van Schotland, ooit opgericht in 1888, maar tot voor kort een dood vogeltje. Daar komt verandering, dankzij Tomatin. Er zijn namelijk drie nieuwe whisky’s van dit merk uitgebracht.
Het was het jaar 1996 toen Tomatin de rechten kocht van The Antiquary. Nu 28 jaar later zorgt dat voor een opleving van het merk. Want er zijn drie nieuwe expressies uitgebracht: een 15 jarige, een 21-jarige en een 30-jarige whisky.

Nieuw tijdperk voor The Antiquary whisky's

Scott Adamson, blender en wereldwijd merkambassadeur voor Tomatin, is erg blij: ‘De blends hebben een ongewoon lang huwelijk achter de rug, waarbij gebruik is gemaakt van vaten die veel karakter geven aan dit spannende nieuwe tijdperk voor The Antiquary.’
Elke whiskyfles is voorzien van een nieuwe verpakking met een meer hedendaagse uitstraling.

The Antiquary 15 Years

De whisky heeft gerijpt in Bordeaux rode wijn Claret vaten en heeft tonen van 'mahonie, gepolijst leer en pijptabak' in de neus, met 'rabarber, tamarinde, frambozencoulis en vanille' in de mond.
  • Prijs: 45 pond

The Antiquary 21 Years

Deze whisky heeft gerijpt in Tawny Port vaten afkomstig van Symington Family Estates in Portugal. Er zouden aroma’s van 'hessian, gemaaid hooi, brandende heide en donkere mokka', en 'gekruide pruim, wilde aardbeien, pure chocolade en sinaasappel' zijn.
  • Prijs: 100 pond

The Antiquary 30 Years

Deze whisky heeft gerijpt in sherryvaten uit Jerez in Spanje. Het profiel kenmerkt zich door 'tropisch fruit met hints van gerookt spek en gerijpt hout' in de neus, met een afdronk van 'bijenwas en heidehoning'.
  • Prijs: 275 pond
Alle drie hebben ze een alcoholpercentage van 40 procent. Het Schotse levenswater kan besteld worden via de website van de distilleerderij zelf of bij speciaalzaken.
Wist je dat we regelmatig leuke prijzen weggeven? Bekijk ons overzicht.
Whiskey Poker Image
Whiskey Poker
EUR13.81
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS