Deze stokerij heeft haar eerste whisky gestookt

Nieuws
donderdag, 28 maart 2024 om 16:00
okrney distillery still
Naast gin wordt er vanaf vandaag ook whisky gestookt bij de Orkney Distillery. Het distilleren van de eerste spirit voor de godendrank heeft flink wat vertraging opgelopen door de pandemie, maar nu zijn de eerste liters voor de drank geproduceerd.
De vergunning om whisky te mogen distilleren werd afgelopen jaar verstrekt aan de Orkney Distillery en sindsdien is er druk gewerkt om de eerste run een feit te maken. Stephen Kemp, directeur en medeoprichter van Orkney Distilling, vertelt dat met het maken van de eerste liters new make een droom uitgekomen is.
‘Onze single malt Schotse whisky zal een fantastische aanvulling zijn op het productassortiment van de distilleerderij en zal worden gemaakt met dezelfde toewijding en aandacht voor detail die we hebben toegepast op onze gin productie.’

Naast de eerste whisky nog meer plannen in Orkney

Kemp geeft aan dat de komende tijd meer details over de eerste whisky van Orkney Distillery bekendgemaakt zullen worden. Wat hij nu alvast weg geeft is dat er een single malt gepland staat en dat deze de waarden van het bedrijf en van Orkney zal weerspiegelen.
De nieuwe whisky zal worden gemaakt met oude gerstsoorten op een langzame en traditionele manier. Dit zal de drank een rijk karakter geven. Voordat de single malt uitkomt, worden eerst enkele blended expressies uitgebracht worden.
De distilleerderij heeft niet alleen een vergunning gekregen om whisky te stoken. Er is ook meteen een goedkeuring gekomen voor het maken van rum, waarvan ook meteen met de productie is gestart.
Orkney Distillery heeft de komende tijd een grote uitbreiding op de planning staan. Er komt een groter brouwhuis en er zullen drie grote ketels geïnstalleerd worden. Dit zorgt ervoor dat de productiecapaciteit verhoogd wordt tot 30.000 liter alcohol per jaar.
Onlangs maakte Deerness Distillery ook de stap om whisky te gaan maken. Daarover lees je in dit bericht meer.
Foto: Pixabay
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS