Deze nieuwe single malt whisky heeft een finish in zeldzame en krachtige wijnvaten

Nieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 8:00
glenmorangie 25yo pommard cask finish single malt whisky 1
Glenmorangie heeft een nieuwe whisky in de schappen van de Travel Retail winkels gezet. Het gaat om een exclusieve single malt whisky die ruim 25 jaar oud is: de Glenmorangie Pommars Cask Finish. Dat meldt The Whisky Business.
De nieuwe whisky van Glenmorangie heeft er een mooi rijpingsproces op zitten. De single malt whisky is eerst tien jaar in ex-bourbonvaten gegaan, waarna de whisky is overgegaan naar Pommard-wijnvaten uit Bourgogne voor een lange finish. Daarna is de drank gebotteld op cask strength van 51,8 procent alcohol by volume (ABV).
Pommard is een streek in de Côte de Beaune in Bourgogne die vernoemd is naar Pomona, de Romeinse godin van de overvloed. Er worden ontzettend krachtige wijnen gemaakt van pinot-noir druiven.

Wat is de Glenmorangie 25 Years Old Pommard Cask Finish whisky?

De rode Pommard wijnen uit de streek zijn enkele van de favoriete wijnen ter wereld van Dr. Bill Lumsden, director of whisky creation bij Glenmorangie. Met deze expressie heeft hij geëxperimenteerd met de vaten uit de wijnstreek in de hoop om de tonen van de bordeauxrode drank vast te leggen in zijn whisky.
De tasting notes van de Glenmorangie 25 Years Old Pommard Cask Finish bevatten in de neus tonen van citroensorbet, oranjebloesemhoning, gebakken rode appels, pruimen, kersen en groene munt. In de mond komen tonen van rode appels, honingmeloen, gekristalliseerde gember, cappuccino en chocoladerozijnen voorbij.
De expressie is gelimiteerd tot een oplage van 1000 flessen die voorlopig exclusief te koop zijn in Terminal 2 op Heathrow Airport. De flessen, die geleverd worden in een gegraveerd houten kistje, worden ook nog breder gelanceerd bij de Global Travel Retail winkels op luchthavens.
De prijs van een fles van de Glenmorangie 25 Years Old Pommard Cask Finish is 2100 pond. Dit is omgerekend 2400 euro.
In dit artikel vertellen we je precies welke speciale Duty Free whisky's je op Schiphol Airport vindt.
Foto: Glenmorangie
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS