Vossenberg Distillery eigenaar heeft dingen geleerd van Patrick van Zuidam

Nieuws
dinsdag, 14 februari 2023 om 10:00
vossenberg wilco
Hoe kun je nou beter een product op de markt brengen dan door te kijken en leren van anderen? Wilco Reefman, vertelde ons dat hij best wel opkijkt tegen Zuidam Distillers én veel geleerd heeft van Patrick van Zuidam.
Wilco Reefman is zelf druk aan het destilleren en binnenkort komt zijn eerste whisky op de markt. Voor die tijd is hij twee keer langs geweest bij Zuidam Distillers. Patrick van Zuidam is misschien wel de grootste speler in het Nederlandse landschap qua whisky’s.
De vraag is natuurlijk of Reefman dat gedaan heeft de afgelopen tijd met het maken van zijn eigen whisky. ‘Nee, dat niet. Wel ben ik vrij recent weer geweest zijn nieuwe distilleerderij. Hij heeft nu echt van die Schotse ketels, echt heel mooi. ‘Verder vertelt Reefman dat hij toen wel weer interessante dingen heeft gehoord. ‘Die ga ik ook in mijn nieuwe proces verwerken.’ Hiermee doelt Reefman op de ervaring die van Zuidam heeft met het rijpen in vaten en dat soort dingen. ‘Dan kom je erachter dat zij een deel voor-en naloop weer hergebruiken in het distilleerproces. Bij mij ging in eerste instantie de voor- en naloop eraf, dus direct in de vaten en weg. En zij (Zuidam Distillers, red.) doen daar nog wel iets mee. Dus dat ga ik binnenkort ook proberen.’