Vraag Maar Raak: Welke whisky uit de Lowlands maakt indruk?

Nieuws
vrijdag, 20 september 2024 om 15:00
kingsbarns falkland
Het is weer vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Vraag Maar Raak. Deze keer stellen we de redactieleden de volgende vraag: Welke whisky uit de Lowlands maakt indruk? Lees je met ons mee?

Hessel

De laatste jaren zijn er een aantal distilleerderijen bijgekomen in de Lowlands. Ik ben erg enthousiast over Lochlea en Lindores Abbey. Ook kan Auchentoshan erg lekker zijn, met name als deze whisky wat ouder is.
Verder zijn er een aantal bekende grains in de Lowlands te vinden waarvan North British en Girvan bij mij favoriet zijn. Ik zou wel eens een Port Dundas, Cambus, oudere Littlemill of Rosebank willen proeven. Deze stokerijen zijn al even gesloten, hoewel Rosebank weer in bedrijf is.

Daan

Onlangs heb ik de Daftmill 2011 geproefd: heerlijk vettig en suikerzoet. De whisky maakte zeker indruk en ik ben benieuwd naar nieuwe releases van dit merk.
Er zijn hoge verwachtingen rond Rosebank. Helaas ben ik nog nooit in de gelegenheid geweest daar iets van te proeven en aan de nieuwe uitgaves zal een behoorlijk prijskaartje hangen verwacht ik, maar wie weet..

Siniša

Ik heb een zwak voor Lowland whisky's en vaak heb ik het gevoel dat het in whiskywereld alleen om Highland, Islay en Speyside gaat. Lowland single malts staan bekend om hun delicate, lichte en bloemige kenmerken. Ze worden vaak omschreven als grasachtig en fris, met een subtiele hint van mout.
Kingsbarns komt steeds met mooie expressies die altijd in prijzen vallen, Bladnoch is uit de as is herrezen door investering uit Australië, InchDairnie is innovatief met RyeLaw. Al wordt gezegd dat het een Fife single grain malt is, is het gewoon een whisky uit de Lowlands. Verder mag je de whisky van Lochlea niet vergeten, waar John Campbell (ex Laphroaig) zeer succesvol is en ga zo maar door.
Ja, ik ben fan van Lowland malts.

POPULAIR NIEUWS