Zelf eens whiskymaker voor een dag zijn? Hier kun je een workshop distilleren volgen

Nieuws
vrijdag, 20 september 2024 om 17:00
bb stil
Whiskyliefhebbers genieten van alle aspecten van de godendrank. Stiekem is er bij veel liefhebbers ook de droom om eens zelf aan het roer te staan en te distilleren. Die mogelijkheid is er gewoon in ons kikkerlandje. Via BB Stilltech is namelijk een workshop distilleren van korrel tot borrel te volgen.
Of het nou een uitje van de whiskyvereniging, vrienden met een neusje voor whisky of een vrijgezellenfeestje gaat. Iedereen kan zich een dagje distilleerder wanen met de workshop die in Stroe georganiseerd wordt.
De cursus bestaat al sinds 2018, toen Jack Bunt, de eigenaar van BB Stilltech, met het concept aan de slag ging. Tegenwoordig staat hij elke zaterdag voor een groep liefhebbers die meer over stoken willen weten.

Wat is de workshop distilleren van BB Stilltech?

De workshop neemt deelnemers mee in het hele proces van het maken van de godendrank. De vraag die in de workshop beantwoord wordt is letterlijk: ‘hoe wordt whisky gemaakt?’ Dat begint met een presentatie onder het genot van een drankje, waarna het tijd is voor het praktijkgedeelte.
Deelnemers mogen in vier uur tijd zelf aan de slag met het schroten van mout, het distilleren en alle stappen daar tussenin. Daarna is er natuurlijk nog geen whisky, maar wel een zelf gestookte new make spirit. Die krijgt iedereen mee naar huis met een aantal tips om er een goede whisky van te maken.

Voor wie is de workshop distilleren?

De workshop is niet alleen maar voor doorgewinterde whiskyliefhebbers bedoeld. Ook mensen die gin of jenever drinken, kunnen aan de slag met hun favoriete drankje. En zelfs mensen die niet zoveel met drank hebben, maar gewoon eens willen zien hoe het gemaakt wordt, kunnen terecht bij BB Stilltech.
Er is per workshop ruimte voor 12 personen per sessie. Per deelnemer kost de workshop 110 euro, waarbij de gemaakte drank en een hapjetijdens de workshop al inbegrepen is. Meer informatie over de workshop whisky distilleren bij BB Stilltech is via de website te vinden.
Houten Vat voor Whisky ~ 5 litre eikenhouten vat ~ Perfecte Cadeau voor de Whisky Liefhebber Image
Houten Vat voor Whisky ~ 5 litre eikenhouten vat ~ Perfecte Cadeau voor de Whisky Liefhebber
EUR110
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS