Vrouwelijk whiskeymerk Lodestar kiest onconventionele mix voor eerste release

Nieuws
maandag, 29 januari 2024 om 13:00
lodestar whiskey
Lodestar Whiskey, het whiskeymerk dat geheel door vrouwen gerund wordt, heeft zijn eerste whiskey uitgebracht. Het gaat om een blend van straight high-rye bourbon en Amerikaanse single malt whiskey.
De whiskey is de start van de missie van Anna Axster en Wendelin von Schroder, de oprichters van het merk. Enkele jaren geleden kregen ze steun vanuit Diageo die het bedrijf opnam in het Distill Venture project en nu is het zover: de eerste release van het merk is een feit. Lodestar heeft met de inaugurele Lodestar Whiskey de eerste ‘inclusieve en toegankelijke’ whiskey gecreëerd. Axster vertelt dat een van de leidende principes van de stokerij is om een gemeenschap op te bouwen.
Von Schroder voegt daar nog het volgende aan toe: ‘Onze gouden regel is simpel: breng plezier in de reis en nodig je vrienden uit.’

Wat is de inaugurele Lodestar whiskeyrelease?

De eerste expressie van Lodestar whiskey is voor het merk slechts het begin om whiskey toegankelijk te maken voor iedereen. De keuze voor een onconventionele blend met een Amerikaanse Single Malt en een Rye whiskey is een bewuste keuze van de dames. De eerste expressie moest namelijk een wendbaar product worden dat voor iedereen interessant is.
Axster vertelt dat de whiskey daarvoor vooral toegankelijk moet zijn. Met deze mix is daarom een drank neergezet die ‘een unieke heerlijke smaak heeft om puur of in een cocktail van te genieten’.
De whiskey heeft tasting notes van karamel, citrus en warme bakkruiden die van de rogge afkomstig zijn. De afdronk is zacht. De drank is gebotteld op 90 proof, oftewel 45 procent alcohol by volume (ABV).
De whiskey is nu uit in de Verenigde Staten voor 45 dollar per fles (omgerekend ongeveer 41 euro). Of de expressie ook in Nederland in de schappen terecht komt, is niet bekend.