Waterford Whisky ontwerpt limited edition kledinglijn

Nieuws
donderdag, 07 september 2023 om 11:00
tshirts
Heb jij naast een passie voor whisky ook een passie voor mode? Dan heeft Waterford whisky goed nieuws voor je: de Ierse distilleerderij heeft samen met het Britse kledingmerk Lestrange een limited collectie ontworpen.
De collectie bestaat uit de Lestrange 24 overshirt en de Lestrange 24 broek gemaakt van volledig traceerbaar, regeneratief katoen. De voering heeft een speciale print geïnspireerd op Waterfords Map of Provenance, waar de gerst van de whisky wordt verbouwd. Met de collectie willen Waterford en Lestrange het bewustzijn vergroten van het belang van landbouw die de bodem en de aarde ten goede komt en om de transparantie in de betreffende industrieën te vergroten. Daarnaast zijn de kledingstukken gemaakt als ‘tegengif’ tegen massaproductie en overconsumptie.
Waterford en Lestrange zijn volgens Mark Newton, merkhoofd bij Waterford whisky, ‘verwante geesten’. Beide bedrijven nemen regeneratieve landbouw serieus en ‘begrijpen de positieve effecten ervan’. ‘Voor ons helpt het om de meest smaakvolle whisky te maken, voor Lestrange draagt het bij aan een uniek gevoel voor stijl,’ aldus Newton.
Waterford whisky kijkt er volgens hem naar uit om ‘een frisse kijk te geven op de bestverkochte kenmerkende items van Lestrange en onze gedeelde focus op kwaliteit, innovatie, herkomst en traceerbaarheid te benadrukken.'

Gratis Waterford whisky bij je aankoop!

De limited collectie is zowel online als in de Lestrange winkel in Londen. Zowel het shirt als de broek kosten 189 euro. Bij je aankoop ontvang je een 100ml sample fles van Waterfords Gaia 2.1 whisky. Als je nog niet eerder bij Lestrange besteld hebt, kun je 10 pond korting op je eerste aankoop krijgen als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief.
Met je aankoop steun je trouwens ook nog eens een goed doel. Eén procent van alle opbrengsten wordt gedoneerd aan DIRT, een organisatie die zich inzet voor het regenereren van de bodem door middel van biodynamische landbouw in het Verenigd Koninkrijk.
Nieuwsgierig geworden? Bekijk de collectie op de website van Lestrange!

POPULAIR NIEUWS