‘Er is een massale beweging richting de vrouwen in de Ierse whiskywereld’

Nieuws
donderdag, 07 september 2023 om 13:00
sarah kennedy
Sarah Kennedy, brand manager van Belfast Distillery Company, kan enorm gepassioneerd vertellen over het Ierse whiskymerk McConnell’s, maar ook over de rol van vrouwen in de whiskywereld. Volgens haar is er een ‘massale beweging richting de vrouwen in de Ierse whiskywereld’.
Onlangs hadden we een exclusief interview met Sarah Kennedy waarbij uitvoerig is gesproken over het merk McConnell’s, maar ook had Kennedy nog wat te zeggen over de rol van vrouwen in de whiskywereld en in het bijzonder die van haarzelf.

Vrouwen in de whisky-industrie

Kennedy komt uit een gezin van zes zussen en één broer en is enorm gepassioneerd als het gaat om de rol van vrouwen in de whisky-industrie. Zo vindt ze alleen al het verhaal van McConnell’s Irish Whisky fantastisch om te vertellen, omdat de distilleerderij lang gerund werd door Eleanor McConnell, de moeder van John en James. Doordat haar man in de jaren rond 1800 al vroeg kwam te overlijden, moest zij het bedrijf draaiende houden en dat deed ze met succes. Kennedy vindt dit een prachtig verhaal.
‘Er hebben ook vrouwen gewerkt in de flessenlijnen. We hebben daar afbeeldingen van bij McConnell’s.’ Zelf ervaart ze het werken in de whiskywereld als fantastisch. ‘Vooral in de Ierse whiskywereld heb ik enorm veel steun gehad. Als vrouw voel ik dat er een massale beweging richting vrouwen gaande is in de industrie; over hoe vrouwen kunnen bijdragen aan een smaakprofiel en de gesprekken die ze voeren. Er is ook een toename in vrouwelijke distilleerders hier op het eiland.’

De cultuur van Belfast

Ze vertelt dat ze soms heus wel vragen krijgt van mensen over haar rol in de whiskywereld, maar benadrukt dat ze over het algemeen alleen maar hele positieve ervaringen heeft. ‘Dat is gewoon echt kenmerkend voor deze tijd en ik hou absoluut van Belfast en de cultuur van Belfast en hoe vrouwen in die cultuur passen.’
Whisky Scheurkalender 2024 Image
Whisky Scheurkalender 2024
EUR15.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS