Whisky-collectie van 4500 flessen nu te bewonderen in House of Whisky in Oss

Nieuws
donderdag, 09 februari 2023 om 13:00
whisky pouring
Whisky liefhebbers opgelet! Vanaf nu kun je een grote collectie aan whiskyflessen bewonderen in hotel De Naaldhof in Oss. De collectie bestaat uit maar liefst 4500 flessen.
Bob Vink, eigenaar van hotel De Naaldhof, verzamelt al zo’n 30 à 40 jaar whisky flessen. Inmiddels is de collectie uitgegroeid tot 4500 flessen, die nu tentoongesteld staan in het House of Whisky in de kelder van zijn hotel. De whisky heeft hij door de jaren heen verzameld tijdens reizen, bij opkoperijen en veilingen, maar ook namen gasten van zijn hotel er steeds meer mee. Onder zijn collectie bevinden flessen uit onder andere Schotland, Ierland, de Verenigde Staten, Japan en India.
Het pronkstuk van de collectie is een fles Macallan die 72 jaar geleden gebotteld is met maar 599 anderen, waarvan een in handen is van koning Charles. Aan het Brabants Dagblad laat Vink weten geen idee te hebben hoe de Macallan smaakt, maar ‘vast heel lekker, mag ook wel voor dat geld’. Anno 2023 kost de fles zo’n 130.000 euro, hoewel Vink hem een aantal jaren geleden voor een veel lager (maar alsnog hoog) bedrag aanschafte.

Rondleiding door whisky-sommelier

Op afspraak en inschrijving kun je een rondleiding door het House of Whisky volgen, geleid door whisky-sommelier Joep van Druenen. Van Druenen weet namelijk heel veel over whisky en kan je dus alles vertellen over de tentoongestelde whisky’s. ‘Iedere fles whisky heeft zijn eigen verhaal,’ vertelt hij aan het Brabants Dagblad. ‘Er valt zo enorm veel te vertellen.’
House of Whisky bestaat niet alleen maar uit flessen, maar ook uit verschillende attributen, zoals whiskyvaten, een distilleer-opstelling en een authentieke en honderd jaar oude ketel van Glenfiddich. Daar houdt het nog niet bij op, want er worden ook films van verschillende whisky-merken vertoond én je kunt lezingen van andere whisky-kenners en -liefhebbers bijwonen. Echte whisky-liefhebbers zijn in het House of Whisky dus wel even zoet.

POPULAIR NIEUWS