Whisky dealen op een parkeerplaats leidt tot gevangenisstraf

Nieuws
zondag, 14 januari 2024 om 7:00
royal salute 21
Whisky is geliefd, niet alleen bij drinkers, ook bij dieven. Zij realiseren zich steeds vaker de waarde van de gouden vloeistof. Alleen moeten drie mannen nu op de blaren zitten en zijn ze door de rechter in Brugge schaakmat gezet.
Drie Roemeense bendeleden hebben afgelopen week te horen gekregen dat ze twee jaar de cel in moeten. De straf is opgelegd wegens het stelen van ongeveer 1200 flessen alcoholische dranken. Het gaat hierbij om whisky, cognac en cointreau.

Whisky dealen op een parkeerplaats

Waar we normaal bij dit soort zaken niet vaak meekrijgen wat voor whisky er is gestolen is dat nu wel bekend. Zo meldt Het Nieuwsblad dat er 46 flessen Chivas Regal zijn gestolen. Dit gebeurde op een parkeerplaats in de Loodswezenstraat in Zeebrugge op 24 mei 2023.
‘Dankzij camerabeelden kwam de Roemeense trucker Viorel J. (29) in het vizier. Hij had de trailer van zijn vrachtwagen geopend zodat de buit kon overgeladen worden in de Citroën Berlingo van Bogdan T. (38). Die zou hiervoor 3.800 euro hebben betaald aan Viorel J. Met behulp van foto’s op sociale media kon ook Andrei M. (31) aan de feiten gelinkt worden.’
De vraag is wat er precies gestolen is van Chivas Regal, maar daar gaan we niet achter komen.

Royal Salute 21 Years Limited Edition

Royal Salute heefft in ieder geval prachtige flessen op de markt gebracht waarvan veel al aardig uitverkocht zijn. Deze is nog wel verkrijgbaar:
Wat ook leuk is om te weten, is dat we onlangs een interview hadden met Jos Haeck, voormelig moutmeester van The Swaen. Hij gaf toen aan dat vroeger Chivas Regal een van de beroemdste klanten was en ‘. ‘Mijn arbeid en zweet zit nog in de flessen van Chivas Regal.’
Hier kun je dat hele interview lezen.

POPULAIR NIEUWS