Whisky duikt als sneaky influencer op in laatste seizoen Shadow & Bones

Nieuws
woensdag, 26 april 2023 om 13:00
drams
We zien steeds vaker hoe whisky opduikt in tv-series op diverse streamingdiensten. Soms gebeurt dit sneaky, soms walgelijk, soms openlijk opvallend. In het laatste seizoen van Shadow & Bones op Netflix duikt er heel kort whisky op, heel sneaky, heel stilletjes en ook een tikkeltje creatief. Het gaat om Kaelish whisky.
Sinds 16 maart straat de fantasy serie Shadow & Bones op Netflix met onder andere Ben Barnes in de hoofdrol. In de laatste aflevering No Funerals is er een kleine rol weggegeld voor de godendrank en duikt whisky min of meer op als sneaky influencer.

Kaelish whisky in Shadow & Bones

Zonder te spoilen: er moet wat gevierd worden en dus is er een groot feest ergens gaande. Kaz Brekker (Freddy Carter) loopt naar binnen en roept: ‘Geen moutlikeur meer. Ik wil port, Kaelish whisky en gekruide rum.’ Daar staat het: het specifieke verzoek om whisky. Niet zomaar whisky, maar Kaelish whisky. Bestaat dat?
Allerminst. De Kaelish is een bedacht volk dat voorkomt in Shadow & Bones. De tv-serie is een verfilming van fantasy boeken van Leigh Bardugo. Ierland is een inspiratiebron geweest voor deze groep mensen, wat natuurlijk weer een leuk linkje is met whiskey, gezien het één van de belangrijkste whiskylanden is. Zeker de laatste paar jaar timmert Ierland weer hard aan de weg met diverse whiskeys, waarbij Teeling geen onbekende jongen is.
Recent kwam Teeling nog met het nieuws om een Limited Release 15-Year Old Single Grain op de markt te brengen. Eerder schreven we ook een artikel met vijf goede Teeling whisky tips om eens te proberen. Dat artikel kun je hier teruglezen. Mocht je liever een keer iets kleins willen proeven? Dan heeft Topdrinks iets moois, namelijk een Teeling Trinity Giftset met daarin drie flesjes om te proeven.
Vergeet overigens niet mee te doen aan onze prijsvragen.
Beeld: Netflix