Whisky Names Explained: The Glenmorangie A Tale of The Forest

Rubrieken
maandag, 23 januari 2023 om 15:00
glenmorangie a tale of the forest
Het is weer tijd voor een nieuwe Whisky Names Explained. In deze rubriek leggen we je elke week uit waar een whisky naam vandaag komt. Let op: we hebben deze rubriek omgedraaid met de beste whisky deals, dit omdat veel whisky deals na het weekend beginnen en we jullie daardoor van betere informatie kunnen voorzien. 
Vandaag bespreken we een limited edition, namelijk The Glenmorangie A Tale of The Forest. Een fles die niet al te lang geleden is uitgekomen en ongeveer honderd euro kost. Een flink bedrag, maar het is dan ook meteen een mooie fles. Geef maar toe: als jij iemand ziet lopen met een mooi opvallend jurkje of blouse, kijk je misschien wel een keer om, nietwaar? Nou, dat gebeurt precies bij deze fles. De hele doos is voorzien van een fantastische print waar je simpelweg je ogen meer dan een paar seconden naar wilt laten kijken. De print staat symbool voor het bos en daarmee doet de whisky zijn naam eer aan.

Waar komt de naam Glenmorangie A Tale of The Forest vandaan?

De vraag uiteraard in deze whisky names explained is waar de naam van de whisky vandaan komt. Nu schijnt het zo te zijn dat de bedenker van de whisky, Dr. Bill veel ochtenden naar huis dwaalde via de bossen. Elke keer als hij dit deed merkte hij nieuwe dingen op, zoals de geur van de regen van de afgelopen nacht of een bepaald geluid van bladeren. Op de verpakking van de fles is het volgende te lezen.

'Captivated by the notion of a whisky steeped in the scents, sights and sounds of the forest, dr Bill brought back an ancient method of kilning barley with botanicals - in this case, juniper berries, birch bark and the heather blossom. 

Klinkt als een whisky die goed bij deze koude dagen past waarin ons landschap zich laat kenmerken door de blaadjes die al van de bomen zijn gevallen. Dat zal vast in Schotland niet anders zijn, waar de whisky vandaan komt.

Wat kost de whisky?

The Glenmorangie A Tale of The Forest is op verschillende plekken te koop ondanks dat het een limited edition betreft. Waarschijnlijk is de fles bij Topdrinks het goedkoopste, al is die daar op het moment van schrijven niet op voorraad. Wellicht dat dit wel weer gebeurt.  
Welke Glenmorangie whisky’s heb jij al weleens gedronken? Laat het ons weten in de comments.