Whisky Names Explained: Wolfburn Ukraine Humanitarian

Nieuws
maandag, 27 februari 2023 om 15:00
wolfburn ukraine
Afgelopen vrijdag was het zover: de oorlog in Oekraïne duurt reeds een jaar (dat is tenminste als je de acht jaar ervoor in de Donbas niet meerekent). In deze Whisky Names Explained gaan we het hebben over de Wolfburn Ukraine Humanitarian whiskyfles.
De Schotse distilleerderij Wolfburn, opgericht in 2013 en dus relatief nieuw, brengt geregeld bijzondere flessen op de markt. Zo is er eerder bijvoorbeeld een heuse liefdesfles op de markt gebracht, de Wolfburn Love Potion, waarbij het hart prachtig uit het label is gehaald. Het is bijna alsof dit oplicht door de drank in de fles.

Wolfburn Ukraine Humanitarian is gelimiteerd

Enfin, terug naar die speciale flessen van Wolfburn. In 2022 bottelde de distilleerder de Wolfburn Ukraine Humanitarian whiskyfles. Het doel van Wolfburn was om met deze fles 25.000 Britse pond op te halen, waarvan alle opbrengsten rechtstreeks bedoeld waren voor het Oekraïense Humanitarian Relief Fund. De whiskyfles is een limited release, want van de fles zijn slechts 1550 flessen gebotteld. Het betreft overigens een single malt die zeven jaar heeft gerijpt in ex-bourbon quartervaten, natuurlijk van kleur is en non-chill filtered.

Wolfburn Ukraine Humanitarian prijs verdubbeld

Het is dus niet zo moeilijk om te verzinnen waarom de fles Wolfburn Ukraine Humanitarian heet. Aardig detail is dat het uiterlijk van de fles geheel in het thema van Oekraïne verzorgd is met de blauw-gele kleuren van de Oekraïense vlag. Daarmee is het een hele herkenbare fles. De fles ging oorspronkelijk voor 69,95 over de toonbank en wordt nu nog weleens door een Mitra slijterij voor het dubbele aangeboden. Al moet je echt je best doen om er nog één op de kop te tikken. De meeste exemplaren zijn overal al uitverkocht.
Dus stel dat jij een Wolfburn fan bent, dan weet je dat je met deze fles een bijzondere whiskyfles in handen hebt.
Lees ook ons artikel over deze drie opvallende whisky's