Vraag Maar Raak: Welke whisky blend kun jij aanbevelen?

Rubrieken
vrijdag, 22 maart 2024 om 15:00
turntable whisky
Het is weer vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Vraag Maar Raak. Deze week stellen we de Monkeys de volgende vraag: Welke whisky blend kun jij aanbevelen? Lees je met ons mee?

Hessel

Als het om blended Scotch gaat heb ik niet zoveel ervaring. Ik heb wel eens de bekende merken gedronken, maar een blijvende indruk hebben ze niet achtergelaten. Blended malts daarentegen zijn er in verschillende heerlijke variaties. Monkey Shoulder is zeer betaalbaar en altijd goed. Wil je een intensere, complexere of meer volwassen dram en dus ook een hogere prijs betalen, dan zijn de blended malts van Compass Box en Samaroli top. Aanraders die niet vergeten mogen worden, zijn voor mij Campbeltown Loch en Maclean's Nose. Zeer goed geprijsd en ontzettend smaakvol.

Harry

Met blended whisky's vergeet je soms dat een whisky goedkoop kan zijn. Schotse blended whisky Black Bottle is goedkoop met een lekker combinatie van kaneel, rokerig, en zoete smaken. Cutty Sark Prohibition is ook goedkoop én lekker. Het flesje bevat 50% ABV en bevat meer sherryvat gerijpte whisky, die sterk en rijk aan smaak is, dan je zou denken.

Jan-Marc

Dit is weer een lastige vraag, want er zijn veel goede blends verkrijgbaar. Persoonlijk vind ik dat Turntable hele fijne blends maakt, met een duidelijke omschrijving wat er in de fles zit. De Lighthouse van Perfectdram is ook een hele erg lekkere whisky én voor een hele fijne prijs. Mijn huidige favoriet is de ‘ Marmalade Overdrive’ van SMWS. Ik ga het echt heel jammer vinden als die fles leeg is.

Ilse

Gewone blends vind ik vaak flauw van smaak, maar voor de blended malts ben ik zeker te porren als het om de Compass Box whisky's gaat. Een van mijn favorieten van hen is de Flaming Heart. Deze whisky is stevig in zijn rook en turf, maar toch nog elegant. Maar laat ik ook de Scallywag the Chocolate 2024 niet vergeten, een fijne Speyside mix, die staat nu ook bij mijn favorieten.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS