Vraag Maar Raak: Wat voor mooie whiskykast heb jij?

Nieuws
vrijdag, 16 augustus 2024 om 15:00
monk whisky
Whisky kun je bewaren op meerdere plekken, maar de meesten van ons zullen iets willen als een mooie kast. Waar bewaren de monkeys hun flessen in en wat hebben jullie zelf thuis staan?

Hessel

Een mooie kast waar enkel whisky in te vinden is, heb ik (nog) niet. Wel is er in mijn woonkamer in de kast boven de familiefoto's en een aquarium met vissen een plank te vinden met enkele flessen erop. Deze flessen zitten allemaal in een gesloten verpakking, zodat er geen direct zonlicht op kan schijnen.
De rest van de flessen bewaar ik in een keukenkastje. Misschien wordt het toch eens tijd voor een whiskykast, want het keukenkastje zit ramvol met flessen. Dit lijkt toch wel het eeuwige probleem van de whiskyliefhebber: meer flessen dan ruimte hebben.

Daan

Zoals op mijn redactiefoto is te zien heb ik een fijne whiskykast. Midden in coronatijd heb ik hiervoor het halve land doorkruist op zoek naar een Marktplaats vondst. Geen moment heb ik spijt gehad van deze expeditie, want het is een prima kast met ruimte voor een fles of 25 en hij kan nog op slot (niet onbelangrijk met twee studerende dochters).
Door de glazen ruitjes kun je iedere dag genieten van de prachtige flessen en als het donker wordt, zorgt de sfeerverlichting in de kast voor een mooi uitzicht.

Ilse

Zeker hebben wij een whiskykast, al is het officieel een wijnkast. De whisky’s die hierin staan zijn open of staan op de nominatie om geopend te worden. Daarnaast heb ik in een vitrinekast nog wat whisky staan welke leuk of mooi is om naar te kijken, samen met enkele whisky gadgets.

Simon

Ik heb geen mooie whiskykast, maar heb gelukkig wel genoeg ruimte in mijn keukenkast om alle alcoholische dranken donker te bewaren. De hoeveelheid ruimte wordt in de gaten gehouden doordat er zicht is op de inhoud. Een speciale plek om de mooiste flessen uit te stallen is er jammer genoeg ook nog niet.

Rox

Ik ga over een paar maanden verhuizen en heb een nieuwe keuken uitgezocht. Deze is helemaal op maat gemaakt en daarvoor heb ik een aparte ruimte in laten bouwen voor whisky's. Ik kan niet wachten als ik straks het resultaat kan zien. Eigenlijk wilde ik het liefst een glazen vitrine met deurtjes erin, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Ten eerste konden de planken minder gewicht houden en ten tweede is het niet handig als we daarvoor nog video's zouden willen maken. Het is niet handig om te filmen met glas op de achtergrond.
Verder zou ik nog heel graag een keer een Brulo willen hebben, gewoon omdat ik het er tof uit vind zien.
Lees hier de rest van onze Vraag Maar Raak-artikelen en laat voor weten hoe en waarin jij je whisky bewaart.
Brulo Wereldbol Globebar barglobe Frobisher Wijnrek - ⌀ 45 cm - 4 flessen Image
Brulo Wereldbol Globebar barglobe Frobisher Wijnrek - ⌀ 45 cm - 4 flessen
EUR199
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS