Whiskyfestival op komst in historisch Fort Sabina

Nieuws
woensdag, 29 maart 2023 om 13:00
sabinax
Schrijf 17 juni in je agenda als je van whiskyfestivals houdt, want dan vindt er in Brabant een whiskyfestival plaats. Het gaat om een whiskyproeverij in het historische Fort Sabina bij Willemstad.
Op een whiskyfestival wil je whisky’s kunnen proeven. Dat komt dan goed uit, want 17 juni zijn er twintig standhouders aanwezig, waardoor er meer dan duizend whisky’s geproefd kunnen worden. Het mooie aan de locatie, Fort Sabina, is dat er binnen- en buitenruimtes zijn. Daarmee vindt het evenement dus plaats op een unieke locatie.

Wat kosten tickets voor het whiskyfestival in Fort Sabina?

De whiskyproeverij vindt plaats van één uur ’s middags tot en met vijf uur ’s middags. Tickets, waarvan er 400 zullen zijn, hebben een prijs van 37,50 euro per persoon. Voor dit geld krijgen mensen ook een tasting glas waar de whisky’s in geschonken kunnen worden en dat achteraf gehouden kan worden.
Een leuk aandenken dus.
Tevens zijn er BOB-tickets te koop, dus entree voor mensen die een whiskydrinker gaan rijden, maar zelf niet drinken. Deze tickets gaan over de toonbank voor een tientje per stuk. Voor hen staat een kopje koffie klaar.
De mensen die een normaal ticket kopen, krijgen naast het glas ook nog vijf muntjes (de BOB-mensen niet) waarmee diverse whisky’s geproefd kunnen worden. Ook is het mogelijk om extra muntjes bij te kopen. Muntjes die aan het einde van de middag overblijven, kunnen weer ingeleverd worden voor geld.
Verder is op de officiële website het volgende te lezen: ‘Naast de mooie whisky’s wordt er door De Kletsmajoor voor een uitgebreide catering gezorgd. Ook is er een BBQ. En er is live muziek en een kampement van de Sassanachs.’
Last but not least is er een festivalbotteling, waarvan slechts 80 beschikbaar zijn. Meer informatie hierover vind je op deze website.
Foto: Kees Stoutjesdijk.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties