Wild Turkey onthult nieuwe Master’s Keep bourbon

Nieuws
door Monkey
zondag, 16 juli 2023 om 13:00
wild turkey mk voyage
Wild Turkey heeft de nieuwste bourbon in de Master’s Keep-serie uitgebracht. Het gaat om de Wild Turkey Master's Keep Voyage die een nette leeftijd heeft. De Kentucky Straight Bourbon is namelijk 10 jaar oud.
De Wild Turkey Master’s Keep Voyage 10 Year Old is een Kentucky Straight Bourbon die onderdeel is van de jaarlijks terugkerende Master’s Keep reeks. De drank komt, net als zijn voorgangers, in een gelimiteerde oplage uit.
Dit jaar is de editie gemaakt in samenwerking met Dr. Joy Spence, de master blender van Appleton Estate Jamaican Rum. Eddie Russell, meesterdistilleerder bij Wild Turkey, selecteerde samen met Spence vaten die eerder 14 jaar oude rum bevatten.

Wat is de Wild Turkey Master's Keep Voyage whisky?

Wild Turkey probeert elk jaar een nieuwe invalshoek te vinden voor de Master’s Keep expressie. Dit jaar is dat de finish in de Jamaican Rum vaten. De Wild Turkey bourbon is voorafgaand aan de finish in deze vaten gerijpt in grade 4 charred (ofwel flink gebrande) vaten die ook door meesterdistilleerder Russell geselecteerd zijn.
Het resultaat is een bourbon met een fruitige smaak, aangevuld door karamel en chocolade in de afdronk. Volgens Spence is het een bourbon geworden die ‘de tonen van rum en bourbon in harmonie laten werken.’
Dit zijn de tasting notes:
Neus: Noten van vanille, eik en fruit maken plaats voor melasse, rumcake en piment
Smaak: Zoet en romig met noten van tropisch en gedroogd fruit, met karamel en oud eiken
Afdronk: Een warme en langdurige afdronk met chocolade, fruit en kruiden
Wild Turkey Master's Keep Voyage bourbon is nog niet in de schappen te vinden. Later deze maand komt de drank uit in de Verenigde Staten waar hij een prijskaartje draagt van 275 dollar. Hoeveel flessen er in totaal zullen zijn is niet gemeld. Of de whisky ook in Europa en daarmee in Nederland te koop aangeboden wordt is, niet bekendgemaakt.

POPULAIR NIEUWS