Wist je dat Mitra exclusieve Glen Turner whisky verkoopt?

Nieuws
woensdag, 21 februari 2024 om 6:45
glen turner double cask port cask review 3
Het is dinsdag en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe Wist je dat? Deze week maken we een uitstapje naar de winkel van Mitra. Want Mitra is niet zomaar een winkel of een grote naam. Wist dat je Mitra exclusieve whisky verkoopt?
Een beetje whiskydrinker wil maar één ding: mooie drams drinken. Daarbij horen exclusieve whisky’s; drankjes die niet iedereen drinkt. Dat is niet enkel leuk voor jezelf als whiskydrinker, maar ook leuk voor visite. Whisky is namelijk een drank die veelal gedeeld wordt, dus hoe leuk is het dan om samen een mooie fles open te trekken en daar van te genieten?

Glen Turner whisky

Onder het genot van een goede dram komen de mooiste en meest inspirerende verhalen op tafel! Dat geldt ook voor de whisky's die Mitra exclusief te koop heeft in de verschillende Mitra filialen (113 totaal). Het bedrijf heeft een paar van die exclusieve samenwerkingen lopen en één daarvan is voor het Schotse merk Glen Turner. Onder het toeziende oog van Stephen Woodcock, head of whisky creation & stocks bij Glen Turner, wordt de whisky vervaardigd in de Glen Moray stokerij.
Glen Turner bezorgt whiskydrinkers een goede ‘Scotch’.

7 days a week

Whisky in een vat is leuk, maar een mooie dram in je glas is natuurlijk het mooiste. De Glen Turner whisky’s staan bekend om een zacht smaakprofiel. Dat maakt de dram uitermate geschikt voor een 7 days a week whisky, wat niet per se inhoudt dat je de hele week door moet drinken. Maar het betekent wel dat je de whisky op elk moment van de week erbij kunt pakken. Glen Turner is toegankelijk, net zoiets als die ene fijne Netflix-serie die je altijd wel aan kunt zetten.
Daarnaast is het ook een mooi product, juist door die toegankelijkheid, om cadeau te geven. Een whisky van Glen Turner haal je al voor een paar tientjes in huis.

Welke exclusieve Glen Turner whisky's heeft Mitra?

Mitra heeft zoals gezegd een paar exclusieve whisky’s. Voor Glen Turner gaat dat om de volgende expressies:
  • ·Glen Turner 12 Years Single Malt: 37,49 euro
    Smaak: ‘Complexe smaak met fruitlagen, gerstsuiker en een hint van eikenhoutrook.’
  • ·Glen Turner Double Cask Port Finish: 20,99 euro
    Smaak: ‘Romige smaak met vanille, fruit en een lichte kruidigheid.’
  • Glen Turner Rum Cask Finish: 20,99 euro
    Smaak: ‘Zachte toffee en vanille tonen door lagering op bourbon- en rum vaten, exotische kruidigheid en gedroogde fruitsmaken.’
De port finish en rum finish zijn nog zoeter dan de normale single malt. Ben je van lichtvoetige whisky’s, dan kun je voor die expressies gaan. Wil je eens een andere single malt proberen uit de Hooglanden, ga dan voor de Glen Turner 12 Years.
Mede mogelijk gemaakt door Mitra drankenspeciaalzaken.

POPULAIR NIEUWS