Wolfburn Kylver Ihwaz niet meer te krijgen: binnen no time uitverkocht na onthulling

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 29 juni 2024 om 7:00
wolfburn kylver ihwaz
De Wolfburn Distillery in Thurso heeft een nieuwe single malt whisky in de langlopende Kylver serie onthuld. Het gaat om de Wolfburn Kylver Ihwaz expressie die, net als de rest van de serie, in gelimiteerde oplage uitkomt. De whisky is zo populair dat de reeks na de release binnen enkele uren uitverkocht raakte.
De Wolfburn Ihwaz single malt whisky is de dertiende expressie in de langlopende reeks van de Schotse distilleerderij. De reeks draait in zijn geheel om de speciale tekens van het oude Noorse alfabet, oftewel de Futhark.
Met deze limited edition single malt is de dertiende letter in het alfabet aan de beurt, namelijk de Ihwaz. Deze rune valt in de tweede groep van acht tekens en heeft, net als de andere runen, een speciale betekenis. In dit geval betekent de rune bescherming of eeuwig leven.

Wat is de Wolfburn Kylver Ihwaz single malt whisky?

De nieuwe single malt whisky van Wolfburn heeft gegrijpt in ex-Islay quarter casks. Hoe lang de whisky precies gerijpt heeft is onbekend. De drank heeft namelijk geen leeftijdsaanduiding gekregen toen deze op 54, 3 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld werd.
Dit zijn de tasting notes van de Wolfburn Kylver Ihwaz single malt whisky:
  • Smaak: Heidebloesem, verse zeelucht en een vleugje turfrook. Daarna een nootachtige geur vermengd met zoete tonen van herfstfruit en demerarasuiker.
  • Smaak: Gedroogd fruit met een romig mondgevoel. Daarna hints van karamel en butterscotch.
  • Afdronk: Lang en rijk met pittige kruidigheid en turfrook.

Limited edition single malt binnen no-time uitverkocht

Liefhebbers die een fles van deze gelimiteerde Wolfburn Kylver whisky willen, vissen helaas achter het net. De expressie is gistermiddag uitgekomen en al snel stond er uitverkocht bij de fles. Er zijn namelijk slechts 636 flessen gebotteld die gretig aftrek vonden in de Wolfburn webshop.
Met wat geluk duikt er hier en daar nog een fles van de gelimiteerde expressie op, maar deze zal dan ongetwijfeld niet voor de Wolfburn verkoopprijs van ongeveer 90 euro verkocht worden.
Scotland Whisky Puzzle 1000 pieces 48 x 68 cm legpuzzel 1000 stuks gemaakt door sommeliers Image
Scotland Whisky Puzzle 1000 pieces 48 x 68 cm legpuzzel 1000 stuks gemaakt door sommeliers
EUR45
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS