5 schokkende whisky verhalen: van drama's tot aan fantastisch Titanic verhaal

Best of
vrijdag, 28 juni 2024 om 16:00
sigaar whisky
Van humoristische anekdotes tot tragische gebeurtenissen, whisky heeft door de jaren heen mensen op verschillende manieren beïnvloed. Hier zijn vijf schokkende verhalen die laten zien hoe deze geliefde drank soms verrassend of zelfs dramatisch kan uitpakken.

Man in India laat hond whisky drinken

In een schokkende video uit India zien we een man die zijn jonge puppy whisky laat drinken. De beelden, waarop te zien is hoe de pup tijdens een feestje bij een kampvuur uit een plastic beker nipt, hebben online heel wat boze reacties uitgelokt.
Sheru Borda uit Sawai Madpohur is geïdentificeerd als de persoon die zijn puppy de sterke drank gaf. Dierenwelzijnsactiviste Poonam Bagri stuitte op de video en deelde deze op sociale media om aandacht te vragen voor dit verontrustende gedrag. Ze roept op tot actie tegen Borda, omdat de gezondheid en het leven van het jonge hondje ernstig in gevaar konden zijn door de alcohol.

Man sterft na opdrinken twee flessen whisky in recordtijd

Soms valt een tragisch verhaal over alcoholproblemen extra op. Zo ook dit verhaal uit Groot-Brittannië: de 30-jarige Samuel Davis is overleden nadat hij bij een vriend thuis in een recordtempo twee flessen whisky had leeggedronken. Davis kampte al jaren met een ernstig alcoholprobleem sinds het overlijden van zijn moeder in 2006.
Op de fatale avond dronk Davis eerst enkele biertjes met zijn vriend Kieron Pardy. Daarna ging hij naar buiten en kwam terug met twee volle flessen Jack Daniels whisky. Eén fles goot hij in slechts vijf seconden naar binnen. Eerder die middag had Davis ook al een fles whisky gedronken.
Niet veel later raakte Davis buiten bewustzijn. Zijn stiefvader haastte zich om hem naar huis te brengen, maar daar bleek dat Davis niet meer ademde. Hulpdiensten konden niets meer voor hem betekenen. Volgens de wetsdokter had Davis een dodelijke hoeveelheid alcohol in zijn bloed, zeven keer meer dan wettelijk is toegestaan om nog te mogen rijden. 'Ik heb nog nooit zulke hoge alcoholpercentages gezien,' aldus de geschokte arts.

Een laatste whisky op sterfbed

William ‘Bill’ Wilson, de oprichter van de Anonieme Alcoholisten, overleed in 1971. Samen met Dr. Bob Smith had hij de organisatie opgezet om alcoholisten te helpen hun verslaving te overwinnen.
Opvallend genoeg vroeg Bill enkele dagen voor zijn dood om een goed glas whisky. Hij leed aan een longontsteking en chronisch longemfyseem, en wist dat hij niet lang meer te leven had. Ondanks zijn wens, werd het hem geweigerd door zijn verpleegkundige, om zijn nalatenschap te beschermen.
Of Bill nou een Jack Daniel’s of een Schotse Ardbeg wilde, blijft onbekend, maar één ding is zeker: hij snakte naar een laatste glas whisky.

Stomdronken bakker overleefde Titanic dankzij whisky

Toen de Titanic in 1912 tegen een ijsberg botste, bleef de hoofdbakker, Charles Joughin, opvallend rustig. Eerst bracht hij 50 broden naar de passagiers op het dek en ging daarna naar zijn hut om een lekker glas whisky te drinken. Vervolgens hielp hij vrouwen en kinderen in de reddingsboten en gaf hij zijn eigen plek op.
Joughin ging terug naar zijn hut voor meer whisky. Toen het schip bijna leeg was, begon hij stoelen overboord te gooien om de mensen in het water te helpen. Uiteindelijk klom hij op het achterste deel van het schip. Toen de Titanic in tweeën brak, zakte Joughin met het schip mee in het water.
Twee uur lang dreef hij rustig rond in het ijskoude water, totdat een reddingsboot hem oppikte. Deskundigen denken dat Joughin overleefde omdat hij zo dronken was dat hij niet in paniek raakte en daardoor minder snel onderkoeld raakte.

Man drinkt fles whisky in vijf minuten voor een weddenschap

Pancharam Bishwokarma, eigenaar van een juwelenwinkel in Gopeta, wedde met een vriend dat hij een fles van 75 cl Royal Stag kon leegdrinken. Als het hem lukte, zou zijn vriend de fles betalen.
Dit lukte hem en aanvankelijk leek er niets aan de hand. Bishwokarma ging naar huis, maar begon enkele uren later te braken en kon niet slapen. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Hij had de whisky, met een alcoholpercentage van 42%, zonder voedsel gedronken. Dit beschadigde zijn organen ernstig, wat uiteindelijk zijn dood veroorzaakte.

POPULAIR NIEUWS