Wolfburn vertelt over een heel ander soort zwarte zaterdag met nieuwe whisky

Nieuws
maandag, 20 mei 2024 om 13:51
wolfburn black saturdag single malt whisky
Binnenkort is het weer zwarte zaterdag, de dag waarop talloze mensen de weg op gaan richting een vakantiebestemming. De Schotse Wolfburn distilleerderij in Thurso, vertelt ons over een heel ander soort zwarte zaterdag met de nieuwe Black Saturday single malt whisky.
De distilleerderij heeft met de nieuwe single malt een nieuwe expressie gelanceerd die draait om een vreselijke gebeurtenis in Wick.

Een eerbetoon aan gevallen vissers

Op 19 augustus 1848 vertrokken daar 800 boten naar viswateren. Vlak na vertrek stak er alleen een enorme storm de kop op in het noordoosten van Schotland, waardoor de boten net buiten de haven vastzaten.
In een poging om terug in de baai te komen sloegen talloze schepen op rotsen stuk of andere ramden andere schepen. Uiteindelijk gingen er 18 boten verloren en lieten 37 mannen uit Wick het leven. Het is een zwarte pagina in de geschiedenis van de Schotse plaats die regelmatig herdacht wordt.

Black Saturday in beeld

De Wolfburn Distillery heeft met de nieuwe single malt whisky een eerbetoon aan de gevallen vissers uitgebracht. De verpakking van de Wolfburn fles is geheel voorzien van een kunstwerk van Robert Anderson, die de Black Saturday in Wick in beeld gebracht heeft.
Op de doos is de storm te zien met op de voorgrond de families die moeten toekijken hoe de vissers voor hun leven vechten. Daarbij is in grote zwarte letters onder andere ‘Black Saturday’ te lezen met daaronder in witte letters de datum waarop de mannen uit Wick omkwamen.
Op een van de zijkanten van de doos staan de namen van alle omgekomen vissers.

Wat is de Wolfburn Black Saturday single malt whisky?

De nieuwe single malt whisky van Wolfburn heeft geen leeftijdsaanduiding meegekregen. De expressie is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). Dit izjn de tasting notes
Neus: Eerst rokerig met hints van fruit en verse zeelucht, gevolgd door vanille en schaafsel van eikenhout.
Smaak: Bloemige tonen gevolgd door rozijnen en lichte kruidige tonen. Daarna tonen van mout met zachte invloeden van honing.
Afdronk: Zachte tonen van turf zorgen voor een aanhoudende afdronk.
Van de Wolfburn Black Saturday is een gelimiteerde editie, waarvan slechts 829 flessen gebotteld zijn. Deze zijn per stuk voor 79,99 euro te koop via de website van de distilleerderij. Een deel van de opbrengst gaat naar de Seafarers Memorial Group.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties