Wordt deze 19 jaar oude whiskey de Heaven Hill limited edition van komend jaar?

Nieuws
dinsdag, 27 augustus 2024 om 12:00
heaven hill heritage collection 4 19yo whiskey 2025
De Amerikaanse Heaven Hill Distillery heeft een nieuw etiket in de online TTB-database vast laten leggen. Het label wijst op de mogelijke komst van een 19 jaar oude expressie in de Heritage Collection van het merk.
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.

Label is voor een expressie in de Heritage Collection

Heaven Hill heeft al enkele jaren de Heritage Collection whiskeyserie lopen. Elk jaar komt er in de lente een nieuwe expressie uit die behoorlijk wat jaren gerijpt heeft. De expressies worden in kleine batches gestookt en gelimiteerd uitgebracht.
Voor dit jaar was dat een 18 jaar oude Straight Bourbon Whiskey, die in de reeks met een 19 en een 20 jaar oude expressie de benjamin is. Volgend jaar doet de stokerij er weer een schepje bovenop als we het etiket mogen geloven.

Wordt dit de Heaven Hill Heritage Collection whiskey van 2025?

Het label dat opgedoken is, vertelt namelijk al veel over de whiskey. Zo staat er groot 19 Years Old op het label, samen met dat het een 122 proof (61 procent alcohol by volume) botteling is.
Verder verraadt het label dat de drank een Kentucky Straght Wheat Whiskey is die uit 51 procent uit tarwe, 37 procent maïs en 12 procent gemoute gerst bestaat. De drank is in drie runs gestookt en mocht rijpen in warehouse Y bij de distilleerderij. Om precies te zijn rijpte de drank op de vijfde en zesde verdieping van dit warenhuis.
Over de smaak van de drank wordt nog niets verraden. Daarvoor moeten liefhebbers dus nog even wachten op een officiële aankondiging.
Whiskyglazen, set van 4 (2 kristallen glazen, 2 grote ijsbalmallen) in cadeauverpakking - 300 ml whiskyglazen voor Schotse whisky, cocktails, rum, bourbon, cognac, wodka en likeur - Unieke cadeaus voor mannen. Image
Whiskyglazen, set van 4 (2 kristallen glazen, 2 grote ijsbalmallen) in cadeauverpakking - 300 ml whiskyglazen voor Schotse whisky, cocktails, rum, bourbon, cognac, wodka en likeur - Unieke cadeaus voor mannen.
EUR38.06
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS