Heaven Hill komt met 18 jaar oude straight bourbon

Nieuws
door Monkey
donderdag, 08 februari 2024 om 17:00
heaven hill 18yo
De Heaven Hill Distillery heeft een nieuwe expressie in de Heaven Hill Collection onthuld. Het gaat om een 18 jaar oude Kentucky Straight bourbon, een van de oudste whiskeys uit de stal van het bedrijf tot nu toe.
De nieuwe expressie van de Heaven Hill Distillery is onderdeel van de Heaven Hill Heritage Collection. De collectie is specifiek voor oude bourbons gemaakt en bevat al meerdere whiskeys. Zo is in 2022 een 17 jaar oude expressie uitgebracht en is er afgelopen jaar nog een 20 jaar oude maïswhiskey aan de reeks toegevoegd.
De Heaven Hill 18 Year Old Kentucky Straight Bourbon valt hier qua leeftijd mooi tussenin. Conor O’Dristol, meesterdistilleerder bij Heaven Hill, vertelt dat de collectie de kans is voor de distilleerderij om een aantal van zijn oudste whiskeys te laten zien.
‘We zijn er trots op dat we het nodige geduld hebben om onze whiskey te laten rijpen, proeven, herproeven en selecteren op het moment dat we vinden dat hij perfect gerijpt heeft.’

Wat is de Heaven Hill 18 Year Old Kentucky Straight Bourbon?

De whiskey die de stokerij uitgebracht heeft, is gestookt met de signature mashbill van Heaven Hill. Deze bestaat uit 78 procent maïs, 12 procent gemoute gerst en 10 procent rogge. De botteling vond plaats op 120 proof, wat overeenkomt met 60 procent alcohol by volume (ABV).
De whiskey heeft de onderstaande tasting notes:
Neus: Gedroogde bloemen, zwarte thee en oud eikenhout, met hints van geroosterde amandel.
Smaak: Vanille, karamel, oud leer, sinaasappelolie en peper.
Afdronk: Droog en kruidig.
Heaven Hill brengt de 18 jaar oude expressie in een gelimiteerde oplage uit. Hoeveel flessen het precies betreft, is alleen niet bekend. De whiskey heeft een adviesverkoopprijs van 299,99 dollar per fles. Het lijkt erop dat de whiskey vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is.
Foto: Heaven Hill

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties