Wordt single malt whisky uit Schotland halen wat voordeliger?

Nieuws
zondag, 14 juli 2024 om 16:00
uk eu whisky 1
In het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke politieke verschuiving geweest die erg goed kan uitpakken voor whiskyliefhebbers in Nederland. Sinds lange tijd heeft de Labour-partij namelijk de verkiezingen gewonnen. En dat kan zomaar eens zorgen voor goedkopere Schotse whisky na de inflatie, zo meldt Brusselsenieuwe.
De nieuwe premier in het Verenigd Koninkrijk wil namelijk de relatie met de Europese Unie verbeteren. Jonathan Reynolds, de minister van handel, vertelde in een interview met Sky News dat er kansen ontstaan voor de export van bijvoorbeeld Schotse whisky en zalm.
Thijs Reuten, europarlementariër, vertelt blij te zijn met de komst van de nieuwe regering: ‘Eindelijk zit er in Londen weer iemand die je gewoon kunt bellen, een serieuze regering met een plan waar ze jarenlang aan hebben gewerkt.’

Goede ontwikkeling voor de import van Schotse whisky

Het plan waarover Reuten spreekt, zal er in elk geval niet voor gaan zorgen dat de Brexit ongedaan wordt gemaakt. We kan het ervoor zorgen dat de import van whisky en andere producten in prijs daalt. Sinds de Brexit zijn deze tarieven namelijk flink gestegen.
Het verzenden met douanekosten van een fles whisky uit het Verenigd Koninkrijk kan momenteel zomaar 50 euro kosten. Dat maakt het ook voor particulieren moeilijker om een exclusieve single malt whisky uit het land naar ons kikkerlandje te halen.
Daarnaast duurt het erg lang voordat producten hun bestemming bereiken, waardoor het voor zowel bedrijven als particulieren minder interessant is om met het Verenigd Koninkrijk te handelen. De verzending van een fles kan weken duren. Met een beetje pech wordt een levering bij de douane tegengehouden, waardoor alles nog langer duurt.

Niet zomaar aan tafel

Hoewel de deur open staat voor gesprekken, waarschuwt Europa dat ze niet zomaar om tafel gaan. Er zal vanuit het Verenigd Koninkrijk een aantrekkelijk aanbod moeten komen om te onderhandelen.
In de periode dat de Tories aan de macht waren, is de relatie tussen de EU en het VK namelijk behoorlijk verslechterd. Als voorbeeld haalt Reuten de erkenning van het Europese Hof van Justitie zijn of het accepteren van de Europese standaarden voor producten aan.
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2 Image
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2
EUR14.15
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS