Agent gaat naar werk met veel te veel whisky in zijn lichaam

Nieuws
zondag, 14 juli 2024 om 18:00
diefstal
Iedereen houdt wel van een goed glaasje whisky, maar wel op het juiste moment. Daar dacht een hulpagent van het Polk County Sheriff's Office in Florida toch even iets anders over.

Drie mokken whisky

Naar verluidt had hij drie koffiemokken whisky gedronken voordat hij op zijn werk verscheen. Hij is gearresteerd. De agent, geïdentificeerd als Joseph Everett, werd beschuldigd van rijden onder invloed en heeft na de arrestatie ontslag genomen.
Volgens Fox 35 Orlando vertoonde Everett tekenen van dronkenschap bij aankomst op het werk, waarop zijn superieuren actie ondernamen. Tijdens een soberheidstest, afgenomen nadat een supervisor de geur van alcohol in zijn adem had opgemerkt, bleek dat Everett onder invloed was. Everett gaf later toe de avond voor zijn dienst 'ongeveer drie koffiemokken whisky' te hebben gedronken.

Gebrek aan gezond verstand

Sheriff Grady Judd van Polk County gaf een verklaring af waarin hij benadrukte dat het rijden onder invloed van alcohol onaanvaardbaar is voor iedereen, maar vooral voor rechtshandhavers.
'Wanneer iemand ervoor kiest om onder invloed van alcohol te rijden, getuigt dat van een gebrek aan gezond verstand.' aldus Judd. "Als je niet het juiste beoordelingsvermogen hebt als het gaat om drinken en rijden, dan heb je niets te zoeken in de rechtshandhaving. We stellen hogere eisen aan onze hulpsheriffs.'

Niet de eerste keer

Deze gebeurtenis volgt op een reeks soortgelijke incidenten binnen de wetshandhavingsgemeenschap. In juni namen zeven sheriffs van Long Island ontslag na beschuldigingen van diefstal van alcohol tijdens invallen, in strijd met de protocollen tijdens de COVID-19 pandemie.
Een intern onderzoek van het Department of Investigation in mei 2023 leidde tot de schorsing van 12 leden van het Long Island Police Department. Het onderzoek onthulde de aanwezigheid van een "mannengrot" in een parkeergarage, gevuld met luxe dranken, een koelkast, een archiefkast, waterpijpen en snacks.

POPULAIR NIEUWS