Update - Zo scoor je nog een travel exclusive whisky van The Macallan Terra

Nieuws
vrijdag, 17 mei 2024 om 21:55
terra macallan
Ben jij fan van The Macallan whisky’s, maar heb jij The Macallan Terra nog niet? Dan hebben wij een tip waar de whisky nog te koop is.

Update

Deze whisky is inmiddels voor Nederlanders en Belgen uitverkocht via de Topdrinks link die we eerder doorgaven.
Oorspronkelijk bericht
Het kan soms lastig zijn om aan travel exclusieve whisky’s te komen, omdat deze flessen alleen bedoeld zijn voor de reismarkt en dus normaal gesproken alleen op vliegvelden te koop zijn.
We schrijven bewust ‘normaal gesproken’, want via allerlei omwegen komen deze reisflessen alsnog beschikbaar op de markt, weliswaar voor hogere prijzen. En dan verschilt het per uitgave of je er snel bij moet zijn of niet. Sommige whisky travel exclusives zijn nog steeds voor handen, terwijl anderen als warme broodjes over de toonbank gaan.

Travel exclusive van The Macallan

Enfin, terug naar die ene fles van The Macallan, Terra om precies te zijn. Ook dit is een travel exclusive. Een die op veel plekken is uitverkocht, maar nu net bij Topdrinks is opgedoken. De prijs is daarbij aantrekkelijk: 199,95 euro. Daarmee blijft de fles net onder het symbolische bedrag van 200 euro en is daarmee voordeliger dan op andere plaatsen. De Belgen betalen overigens ietsje meer, namelijk 214,95.

Hoe proeft The Macallan Terra?

De tasting notes van de Schotse whisky zijn als volgt (volgens Mitra, waar de fles uitverkocht is):
Neus: gedroogd fruit wordt getemperd door citroenschil, toffee en lichte gember, verouderde eik stijgt.
Smaak: zoet gedroogd fruit, subtiele tonen van rijpende appel, zwaar en fris in de mond.
Afdronk: gemiddelde lengte, gedroogd fruit en houtkruiden.

Rijke en complexe whisky

Topdrinks omschrijft de godendrank als volgt: ‘The Macallan Terra is een rijke en complexe single malt whisky met tonen van gedroogd fruit, gember, kaneel en noten.Exclusief gerijpt op sherry geënte eiken vaten gedurende een minimum van 12 jaar, biedt het een soepele en romige textuur met hints van vanille en specerijen.’
Met een prijskaartje van bijna 200 euro is het een fles die in het luxere segment valt.

The Macallan Quest Collection

De whisky is onderdeel van een vierdelige reeks, de Quest Collection. Andere whisky’s die tot deze collectie behoren zijn Quest, Lumina en Enigma. Mensen die willen investeren in whisky doen er dus goed aan om een hele collectie in huis te hebben en niet slechts één uitgave.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 17 mei 2024.

POPULAIR NIEUWS