Our Baby whisky van Drumlin Distillery is nu te koop

Nieuws
woensdag, 08 mei 2024 om 7:00
cromlech b17 g our baby single malt whisky 2
Sommige whisky’s zijn zó speciaal dat het meer dan alleen de smaak draait. Er is vandaag namelijk een whisky verschenen waar een hele geschiedenis omheen hangt.
Het is tot op de dag van vandaag precies 80 jaar geleden dat er een bommenwerper neerstortte gedurende de Tweede Wereldoorlog in Havelte, vlakbij Drumlin Distillery. Amerikaanse jonge jongens van nog geen 26 jaar vertrokken vanaf de basis in Engeland om bommen te gooien in Berlijn.

Een triest verhaal

Het idee was om Hitler te dwarsbomen en hoewel dat lukte, ging het daarna helemaal mis. Na hun heldendaad wilden de jongens niets liever dan naar huis keren. Maar ze waren geraakt door de Duitsers en moesten een noodlanding maken.
Die kwam er niet, want in Havelte werd het vliegtuig alsnog neergehaald door opnieuw de Duitsers.
Erik Poutsma, de eigenaar van Drumlin Distillery, was zó aangegrepen door dit verhaal, dat het hem eervol leek een whisky te maken die precies 80 jaar na dato uit zou komen. Dat is dus vandaag.

Europese whisky

Op de officiële website staat het volgende: ‘Het is een Europese whisky met overweldigende Amerikaanse support, die symbool staat voor wat beide continenten kunnen bereiken als ze de handen ineens slaan.’
De whisky is gemaakt van Amerikaanse eiken vaten en is na een jaar overgeven in een ex-Bulleit bourbon vat. Daarna heeft de whisky een finish gekregen in een ex-Ardmore vat. Poutsma heeft dus een vatenstrategie gehanteerd om een bijzondere twist te geven aan zijn nieuwe whisky.
Dit zijn de tasting notes:
Kleur: Diep, neigend naar oranje.
Neus: Chocolade, rood fruit.
Smaak: Abrikoos, amandelspijs, zoethout.

Waar is de whisky te koop?

De Drumlin Our Baby whisky is nu te koop voor 159,90 euro. Wees er wel snel bij, want het is een zeer gelimiteerde fles whisky. Niet alleen de smaak is bijzonder, maar ook de fles zelf. Die straalt luxe uit en daarnaast staan de overleden soldaten afgebeeld op de achterkant van de fles. Dat zie je dus niet dagelijks.
Mogen ze rusten in vrede.
Mede mogelijk gemaakt door Drumlin Distillery.

POPULAIR NIEUWS