Charter Brands stapt de whiskywereld in met Zweedse Agitator whisky

Nieuws
dinsdag, 21 maart 2023 om 17:00
agitator 1
Distributeur Charter Brands heeft een nieuwe drank aan haar portfolio toegevoegd. Het Zweedse whiskymerk Agitator whisky is haar nieuwste aanwinst. Voor het eerst vertegenwoordigt Charter Brands hiermee een whisky.
Matt Ashton-Melia, managing director bij Charter Brands vertelt het volgende over de samenwerking: ‘De internationale waardering voor Zweedse sterke dranken, in combinatie met de categorie nieuwe wereldwhisky die sterk in opkomst is, maakt Agitator tot een belangrijke aanwinst met een enorm potentieel.’
Charter Brands is druk bezig om haar aanbod uit te breiden. De toevoeging van de Agitator Whisky is hier een welkome aanvulling op het portfolio. Ashton-Melia looft de verpakking van het whiskymerk daarbij. Volgens hem trekt deze de jongere doelgroep aan, terwijl de kwaliteit van de drank ervoor zorgt dat d ervaren whiskydrinker niet achterblijft.
"De verpakking heeft een grote aantrekkingskracht op een jongere doelgroep, maar de vloeibare kwaliteit zorgt ervoor dat de meer ervaren, verfijnde whiskydrinker niet wordt vergeten of achterblijft.

Agitator Whisky een relatief nieuw merk

Het Zweedse Agitator Whisky is een nieuwe speler op de whiskymarkt. Het merk is in 2021 opgericht en richt zich vooral op smaak, waarbij tradities niet altijd nageleefd worden. Zo is er volgens Agitator veel meer smaak uit whisky te halen als de drank met een alcoholpercentage van 55 procent het (eikenhouten) vat in gedaan wordt, in plaats van de gebruikelijke 63,5 procent.
In haar portfolio heeft Agitator momenteel enkele single malt whisky’s, een blended whisky en meer. Een nieuwe whisky van het merk is nog onderweg. Op de website telt daarvoor een timer af naar 24 maart 2023.
Ook Agitator is erg blij met de samenwerking met Charter Brands. Petra Caspolin, marketingdirecteur bij Agitator meldt dat de passie en betrokkenheid die Charter Brands toont, veel betekent. Ze heeft er alle vertrouwen in dat Charter Brands het Zweedse whiskymerk succesvoller dan ooit zal maken. Dit vertrouwen komt enerzijds door eerdere succesvolle merkpresentaties van Charter Brands, zoals Calvados. Anderzijds komt dit vertrouwen door het enorme netwerk van importeurs dat Charter Brands heeft over de hele wereld.
Of deze samenwerking betekent dat we Agitator whisky binnenkort op een Nederlands whiskyfestival te zien en te proeven krijgen, is niet bekend.