Wolfburn Langskip Review

Reviews
zaterdag, 11 maart 2023 om 13:00
wolfburn langskip 25
Het was het najaar 2018 in Thurso bij de Wolfburn distilleerderij. Waar ze eerder dat jaar een geturfde single malt had uitgebracht, de Morven, is het nu de beurt om iets heel anders aan het kernassortiment toe te voegen: de Wolfburn Langskip.
Deze whisky dankt zijn naam aan een van de belangrijkste type schepen uit het Vikingtijdperk. Het tijdperk waarin koopvaardijschepen vaak voor overvallen werden gebruikt. Meer over deze historie en waar de naam Langskip vandaan komt, kan je lezen in onze rubriek Whisky Names Explained. Dat we fan zijn van deze whisky is duidelijk!

Zien, ruiken, proeven

LandSchotland
DistilleerderijWolfburn Distillery
Soort whiskySingle Malt
KleurStrogeel
GeurZoet, complex met tonen van vanille en aangename pittigheid
SmaakRijk en vol. Kruidig en toffee zoet.
AfdronkKruidig lang tot medium
LeeftijdNiet bekend maar we gokken op 5 jaar
Alcoholpercentage58%
Inhoud fles70cl
Prijs40-50 euro

Kwaliteit bij de eerste aanraking

Wolfburn Langskip wordt geleverd in een stevige kartonnen doos en het voelt meteen heel luxe als je deze drank in je handen hebt. Op de blauwgekleurde verpakking zien we mooie en strakke illustraties en inscripties in zilver. Natuurlijk ontbreekt op de doos de ‘sea-wolf’ niet. De fles heeft een mooi modern ontwerp met de nek die op één van de ketels lijkt. Een hele mooie presentatie.

Hello, how are you?

De eerste begroeting van deze whisky voelt meer dan goed! De zoete geur van toffee wordt gevolgd door delicate vanillevla en citroentaart met op de achtergrond koperachtige aroma die de jeugdigheid van deze whisky aangeeft. Na een tijdje in het glas te hebben gezeten, komen ook wat tonen van aangename pittigheid vrij en lijkt het alsof geuren steeds complexer worden. First fill Bourbon vaten, waar deze whisky in heeft gerijpt, hebben wonderen verricht met het diestillaat en het eerste slokje geeft meteen een rijke en volle smaak.
Ondanks zijn alcoholpercentage van 58% is de whisky heel aangenaam en drinkbaar. Op de tong is de drank pittig en kruidig, waarna de smaak gevolgd wordt door zoetigheid van toffee en witte chocolade. De afdronk is medium tot lang, droog en kruidig. Daarmee karakteriseert de whisky zich als geschikt voor een beginnende drinker, al zal een ervaren whiskydrinker deze godendrank ook zeker kunnen waarderen. Wolfburn overtreft met de Langskip eigenlijk alle verwachtingen en zo’n verrassing is alleen maar leuk!

De Wolfburn Langskip Review – Minstens zo krachtig als een Vikingschip

De Wolfburn Langskip is een ‘crispy’ en pittige whisky met mooi gedefinieerde aroma’s en smaken. En ondanks zijn jeugdigheid is de Langskip alles behalve rauw, maar eerder zoals oude Vikingschepen dat waren: strak en sterk. Daarmee geeft Wolfburn iets neergezet wat verrassend sterk is. Het alcholpercentagie is wellicht een tikkie aan de hoge kant, maar laat je daardoor vooral niet afschrikken. Want het valt allemaal reuze mee. We kunnen deze whisky dan ook naar hartenlust aanraden. Een must buy!
+ Acceptabel prijskaartje
+ Jong en toch complex
+ Mooi gepresenteerd
- Laat je niet afschrikken door hoge alcoholpercentage

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties