Vraag Maar Raak: Welke whisky had je als allereerste whisky willen drinken?

Rubrieken
vrijdag, 24 mei 2024 om 15:00
monkey shoulder
Het is vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Vraag Maar Raak. We stellen de monkeys de volgende vraag: Welke whisky had je (achteraf) als allereerste whisky willen drinken? En waarom?

Hessel

Dit vind ik een lastige vraag. Aan de ene kant zou ik het echt niet weten. Aan de andere kant is Monkey Shoulder een leuk antwoord. Dat is gewoon een heel degelijke en betaalbare blended malt. Als ik die op mijn 18e heerlijk vond en daarmee geen interesse had om de whisky wereld verder te ontdekken, had ik nu misschien een stuk meer spaargeld gehad!

Jan-Marc

Achteraf kun je een koe in zijn kont kijken, maar bij mij zou het nog steeds de Lagavulin 16 zijn. Daarmee kwam ik erachter dat er nog hele verschillende whisky bestonden naast de blends die ik tot die tijd had gedronken. Juist het grote verschil maakte, dat ik nog veel meer wilde uitvogelen.

Daan

Hmm lastige vraag. Volgens velen waren bijvoorbeeld de standaard blends in de jaren 80 super whisky's. Helaas heb ik daar geen "actieve herinnering" meer aan. Ik weet nog wel dat ik ergens halverwege de jaren 80 een restje bijzondere Springbank heb geproefd. Zo'n fles is nu duizenden euro's waard.
Kortom; wanneer je ook start op je whiskyreis, er is altijd wat bijzonders te proeven. Maar als ik mijn eerste start zou mogen terugdraaien, dan zou dat zou dat bijvoorbeeld de Talisker 10 zijn. Rokerig, complex en een goede start op de ontdekkingsreis.

Siniša

Ik zou het niet anders willen. Mijn eerste whisky's waren relatief goedkopere bourbons om met cola te mengen. Soms probeerde ik deze ook puur te drinken, maar dat was niet te doen vond ik. En dan krijg je de eerste single malt cadeau en gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties