Vraag Maar Raak: Wat is een goede 'Nederlandse dram' om bij het EK te drinken?

Rubrieken
vrijdag, 21 juni 2024 om 15:00
cley
Terwijl het vrijdag is, maakt een groot gedeelte van Nederland zich op voor de volgende wedstrijd van ons Nederlands elftal. Een ideaal moment voor de volgende vraag: Wat is een goede 'Nederlandse dram' om bij het EK te drinken?

Hessel

Hier kan ik kort over zijn: Cley. Dat is mijn favoriete Nederlandse whisky. Het mooiste zou een editie zijn met een oranje etiket, maar die heb ik zelf niet eerder gezien.

Jan-Marc

Ik kijk geen EK.

Theo

Dat vind ik een lastige. Ik denk dat ik dan voor de Eastmoor No. 9 ga. Het is een lekkere whisky van Nederlandse bodem die prima wegdrinkt tussen het roepen en juichen door. Bovendien is het denk ik ook een prima dram met een druppel water erin. Stel we verliezen en je laat per ongeluk een traantje of wat in je glas vallen, dan is in elk geval je whisky niet meteen vergald.

Daan

Een fijne fles om Nederland te supporten is Beek Tequila Cask Finish. Deze tropische verrassing is een mooie combinatie van Nederlands vakmanschap en exotische vaten.

Ilse

Een perfecte Nederlandse dram voor bij het EK is de Jopen peated single malt whisky. Het etiket is heel toepasselijk, oranje, “onze” nationale kleur, met een gouden randje. Dat gaat wat beloven! De aangename peat staat voor de pit in de whisky, die we nodig hebben om “onze” jongens naar de overwinning te juichen.

Rox 

Ik moet zeggen dat ik aan het einde van de week op vrijdag zelden nog drink. Dan heb ik al een lange werkweek gehad en dan maakt alcohol, in mijn geval, toch 'moe'. Dat vind ik geen prettig gevoel, al zijn er natuurlijk uitzonderingen.
Als ik zou moeten kiezen, dan zeg ik toch Willem's Whisky. Alleen al in die naam zit een stukje trots van ons eigen land. Zo legde Paul Selier, de maker van de whisky, uit in een interview. Dat maakt het een dram ideaal voor een Nederlandse voetbalwedstrijd, nietwaar?
Terug naar het voetbal: wat gaat Nederland vanavond doen? Laat het vooral weten in de reacties.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties