3 dingen die je moet weten over Stichting Dutch Whiskyteers

Best of
vrijdag, 16 juni 2023 om 17:00
dutch whiskyteers wfnn 2023
Misschien heb je wel van ze gehoord of misschien heb je ze zelfs al weleens gezien: Peter en Lisette van Stichting Dutch Whiskyteers. Bij deze mensen twijfel je soms of er geen bloed door hun aderen stroomt, maar whisky. Zo erg zijn ze whisky liefhebber en dat is alleen maar goed! Dit zijn 3 dingen die je moet weten over Stichting Dutch Whiskyteers.

Uithangbord Nederlandse whisky-industrie

Stichting Dutch Whiskyteers vertegenwoordigt diverse Nederlandse distilleerderijen en ook Santing Beer and Spirit Barrels, waar we onlangs al van alles over schreven. Dé partij waar je moet zijn als je een goed of uniek whiskyvat zoekt. De whisky-industrie groeit en er komen steeds meer mooie merken op de markt. Veel partijen doen er nog wat naast, ja je leest het goed. Er zijn best wat ondernemers die het stoken doen naast ander werk. En dan zijn er de makers bij wie dat niet zo is, maar die hun handen vol hebben aan hun werk.
Stichting Dutch Whiskyteers helpt deze partijen aan wat extra reclame. De partijen die Peter en Lisette momenteel vertegenwoordigen zijn: Dubhghlas Distillery, Drumlin Distillery, Distilleerderij De Blauwvinger, De Kleine Distilleerderij, Del Rey Distillery, Vossenberg Distillery, Bossche Stokers en dus Santing Beer and Spirit Barrels.

Festival-agenda staat vol

Vraag je je af hoe dat vertegenwoordigen eruit ziet? Nou, dat is hartstikke leuk! Stichting Dutch Whiskyteers reist namelijk het hele jaar door heel wat af om diverse festivals in Nederland aan te doen. Op die festivals staan Peter en Lisette dan met een stand en daar kunnen mensen extra informatie krijgen over een bepaalde Nederlandse partij. Peter en Lisette praten graag over hun passie en deze Nederlandse distilleerderijen (of vaten).
Soms is er een new make spirit te proeven, soms is er een silent tasting en soms nemen ze gasten mee en kun je daardoor ineens een praatje maken met iemand van een Nederlandse distilleerderij. Zo was tijdens het Whiskyfestival in Leiden Dubhghlas Distillery ineens van de partij. Bovendien had Lisette ineens zelfgemaakte bonbons zij zich waar new make spirit in zit van Dubhghlas Distillery. Dat was nog eens een verrassing!

Vrienden voor het leven

Dan tot slot wat achtergrondinformatie over Peter en Lisette: ze zijn twee hele goede vrienden die samen een hele grote passie voor whisky delen. Die passie voor de godendrank is de basis geweest voor hun vriendschap. Soms wordt gedacht dat ze een stel zijn. Waarom? Omdat ze beide een kilt dragen of samen overal naartoe gaan? Dat is wat best friends kunnen doen.
Ze houden ontzettend van whiskyfestivals. Waar ze eerst samen met hun eigen collectie vaak aanwezig waren, maar op een gegeven moment niet overal welkom waren, hebben ze deze negatieve ervaring in iets positiefs omgezet en staan ze nu dus op veel festivals én worden ze gevraagd. Een kwestie van de aanhouder wint.
Dus ga je een keer naar een festival, maak dan eens een praatje met Peter of Lisette. Dat zouden ze hartstikke leuk vinden! In de agenda kun je zien waar ze allemaal naartoe gaan.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties