Whisky aanbieding: De beste whisky deals van week 11

Rubrieken
woensdag, 13 maart 2024 om 15:00
darkness whisky
Welkom bij weer een nieuwe beste wisky deals van de week. In deze versie van de beste whiskydeals besteden we aandacht aan een specifieke regio , de Highlands. Van origine staat deze regio bekend om de wat “ruigere” whisky. I de tijd dat er nog geen vervoer van grondstoffen mogelijk was, herbergde deze regio veel illegale distilleerderijen omdat er voldoende plekken waren waar mensen ongestoord konden stoken.

Glencadam 15 

Uit een van de oudste nog werkende distilleerderijen komt deze minimaal 15 jaar gerijpte single malt whisky. Het water, een van de drie ingrediënten, komt uit de Barry Burn. Toen in 2003 deze distilleerderij aan Angus Dundee (ook eigenaar van Tomintoul) werd verkocht is er een nieuwe core range op de markt gebracht waaronder deze 15 jarige whisky.

Fettercairn Warehouse 2

Deze batch nr. 4 is een single malt whisky uit de Highlands zonder leeftijdsaanduiding. De whisky heeft gerijpt heeft in first fill ex-bourbon(74 procent) vaten en vervolgens in second-fill ex-bourbon vaten (20 procent) en uiteindelijk in recharred wijnvaten van Hongaars eiken (6 procent) Deze batch 4 is gebotteld op 48,8 procent alcohol by volume. Slechts 4 procent van de totale productie komt als single malt op de markt. Het grootste gedeelte gaat dus in blends van de eigenaar Whyte & Mackay. 

Darkness 14 Dalmore

Grijp je kans om deze heerlijke Dalmore te proeven. Een dram die is afgewerkt in Oloroso Sherry Octave vaten. Een onafhankelijk botteling van de Dalmore distilleerderij zie je niet vaak. Het is weliswaar maar een halve liter, toch gaan je smaakpapillen tot in finesse verwend worden. Gun jezelf deze top Whisky uit de Highlands gebotteld op 49,1 procent ABV en geniet van chocolade espresso en heerlijke kruiden.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS