Deze frisdrankfabriek wordt misschien een nieuwe whiskydistilleerderij

Nieuws
woensdag, 13 maart 2024 om 16:00
distilleerderij ai
In Aberdeen ligt een sapfabriek die al jaren geleden zijn deuren sloot. De frisdrankfabriek in de Schotse Lowlands zou binnenkort wel eens de plek kunnen worden van een nieuwe whisky stokerij.
Het bedrijf MB Properties heeft namelijk plannen onthuld om de oude Bon -Acord fabriek te slopen en op het terrein de nieuwe Torry distilleerderij te kunnen bouwen. Het stuk grond waar nu de ruïne van de frisdrankenfabrikant ligt, wordt ruim 20 jaar niet meer gebruikt en is langzaam aan het vervallen.
MB Properties heeft inmiddels uitgebreide plannen naar de gemeenteraad gestuurd waarin vermeld wordt dat de gebouwen ‘voornamelijk gebruikt zullen worden voor de productie van whisky’. De plannen omvatten alleen veel meer dan alleen een whiskyfabriek.

Wat zijn de plannen voor de Torry whisky distilleerderij?

Op een uitgebreide tekening is namelijk te zien dat er een tweetal gebouwen gepland zijn. De grootste van de twee zou een productiefaciliteit worden en het aangesloten, kleinere gebouw biedt ruimte voor ‘retail’.
Daarmee doelt MB Properties op een bezoekerscentrum, een café en een plek waar gegeten kan worden. De bouwplannen laten ook een complete indeling zien van het terrein, met grote stukken groen en een grote parkeerplaats.
De architect die het project leidt meldt dat de Torry whisky distilleerderijen uitzicht over de haven krijgt.
‘De glimmende koperen distilleerketels zullen al van ver zichtbaar zijn en een opvallend middelpunt vormen dat de gevel van Greyhope Road verfraait.’
Technische details rondom de komende distilleerderij zijn nog niet bekendgemaakt. Daarnaast is ook niet bekend wanneer de gemeente zijn oordeel velt over de plannen voor de bouw van de nieuwe stokerij.
Onlangs trapte de Port of Leith Distillery, de eerste verticale distilleerderij ter wereld, de stook af. De distilleerderij heeft inmiddels zijn eerste spirit gemaakt en is al een tijdje open voor bezoekers.
Foto: Pixabay
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS