De nieuwe New Riff Distilling expressie gaat direct naar de kernreeks

Nieuws
woensdag, 13 maart 2024 om 12:00
new riff 8yo
De Amerikaanse whiskeymaker New Riff Distilling, heeft een nieuwe whiskey uitgebracht. De dram is met acht jaar oud de oudste expressie van de distilleerderij. Het mooie is dat het levenswater meteen opgenomen wordt in de kernreeks van het merk.
Voordat New Riff met de 8 Years Old Kentucky Straight Bourbon whiskey kwam, was de oudste whiskey van het merk een zes jaar oude rogge expressie. De nieuwe whiskey is gebaseerd op de klassieke New Riff bourbon van vier jaar oud. De drank is gemaakt door een combinatie van maïs (65 procent), rogge (30 procent) en gemoute gerst (5 procent).
Jay Erisman, medeoprichter van New Riff Distilling, vertelt dat de whiskey het begin van de toekomst vormt voor de distilleerderij.
‘Misschien, heel misschien, zullen onze whiskeys goed drinken tot een leeftijd van 12-15-18 jaar. (...) De neef van geduld, de tijd, zal het leren, maar vanaf vandaag staat New Riff Distilling klaar om de volgende bourbon (en hopelijk ook roggewhiskey) van meerdere generaties aan te bieden, die met zekerheid kan rijpen tot meer dan tien jaar.’

Wat is de New Riff 8 Year Old Kentucky Straight Bourbon whiskey?

De acht jaar oude New Riff whiskey is voor het grootste gedeelde niet bottled in bond, waar dat met veel andere expressies in de stokerij wel gebeurt. De distilleerderij heeft bewust gekozen om dat met deze whiskey voornamelijk niet te doen, maar juist te kiezen voor het mengen van vloeistof uit verschillende seizoenen.
De diep amberkleurige whiskey heeft ook tasting notes meegekregen. Die zijn als volgt:
Geur: Rijke kersen en rood fruit met verse muntbladeren.
Smaak: Donkere bessen, cederhout en hartige roggekruiden.
Afdronk: Rijke tannine vanuit het eikenhout in balans met een zoet gevoel van boter.
De whiskey is verpakt in een overwegend zwarte fles met daarop het New Riff Distilling logo. Hij is gebotteld op 100 proof oftewel 50 procent alcohol by volume (ABV). De whiskey is al te koop in de Verenigde Staten, maar of de expressie naar ons land komt is onbekend. De prijs van een fles is 68 dollar (omgerekend ongeveer 60 euro).
Foto: New Riff Distilling.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS