Glencadam komt met twee gelimiteerde whisky’s op de markt

Nieuws
zondag, 11 februari 2024 om 15:00
glencadam 15
Voor de Glencadam fans is er goed nieuws. Want de Schotse distilleerderij heeft twee nieuwe gelimiteerde whisky's aangekondigd. Het gaat om een 15-jarige en 17-jarige whisky. Sláinte!
Het nieuws is te lezen op de officiële website van de distilleerderij. De limited editions zijn speciaal gemaakt door Robert Fleming, meesterdistilleerderij bij Glencadam Distillery. De drams hebben gerijpt in ex-bourbonvaten van Amerikaans eikenhout. Dit past helemaal in de stijl van de distilleerderij.
Het gaat om de volgende twee whisky’s:
  • Glencadam 2008 15-year-old Reserva de Madeira - Madeira Cask finish
  • Glencadam 2006 17-year-old Reserva PX - Pedro Ximénez Sherry Quarter Cask finish

Glencadam 15 Years Old Reserva de Madeira

De eerste uit deze lijst, de 15-jarige whisky heeft zoals de naam al doet vermoeden een finish gehad in een madeiravat. Dit gaat om goede wijnvaten afkomstig van het Portugese eiland Madeira. Het smaakprofiel is ‘zoet en nootachtig met uitnodigende aroma’s van butterscotch en gemberkoekjes, vermengd met gekarameliseerde pecannoten, gedroogde ananas en bakkruiden.’
De oplage van de flessen is 5826 en de flessen zijn individueel genummerd.

Glencadam 17 Years Old Reserva PX

De tweede uit de lijst, de 17-jarige, heeft gerijpt in Pedro Ximénez sherry quarter casks uit Andalusië. Door deze finish krijgt de whisky een rijke en fruitige smaak. De godendrank zorgt voor ‘een prachtige en rijk gelaagde afdronk met heerlijke aroma's van kleverige toffee pudding, zwarte kersen, gezouten karamel en ahornsiroop, samengevoegd met donkere bessen en cacaopoeder. ‘
Deze whisky is dus ietsje ouder dan de whisky die gerijpt heeft in Madeira vaten en daarvan is de oplage ook iets beperkter. Hiervan zijn 4188 flessen beschikbaar. Voor beide whisky’s geldt dat ze een alcoholpercentage bevatten van 46 procent, niet gekoeld gefilterd zijn en op natuurlijk kleur in de fles zijn gegaan.
Het is nog niet bekendgemaakt wat de exacte datum is waarop de whisky’s uit gaan komen. Ze staan in ieder geval nog niet in de webwinkel van de distilleerderij. Dus een prijs is ook nog onbekend.
Wist je dat we regelmatig gave prijsvragen hebben?
Foto: Glencadam

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties