Barmannen en vrouwen maken kans op een gratis vat vol met whisky

Nieuws
maandag, 25 maart 2024 om 8:00
stauning hardcore kaos
Nederlanders hebben er helaas nu nog niet zoveel aan, maar het Deense whiskymerk Stauning doet zijn eerste stappen in de cocktailwereld. De wedstrijd Stauning Drinks Kollektive is in meerdere Europese landen van start gegaan.
De prijs van de wedstrijd is niet misselijk. Eén van de prijzen die er te winnen valt is namelijk een volledig Stauning vat.

Creatieve cocktails maken met Stauning whisky

Stauning Drinks Kollektive is een wedstrijd voor barmannen en vrouwen in Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië. De bedoeling is dat bartenders wereldwijd hun creativiteit uiten met een cocktail en Stauning whisky, waarbij aan een paar voorwaarden moet worden voldaan.
De cocktails moeten namelijk bestaan uit zes ingrediënten, waarvan de godendrank er één is. Verder moet er rekening gehouden met drie thema’s: design, duurzaamheid en locatie.
De inzendingen kunnen ingestuurd worden tot en met 4 mei. Daarna worden de deelnemers beoordeeld door Ali Reynolds, samen met een aantal experts uit de whisky-industrie en Stauning zelf.

Wat valt er te winnen?

In totaal maken tien uitzendingen uit de zes landen kans om door te gaan naar de regionale finales die plaatsvinden in juni en juli. Daarna krijgen de winnaars in september een geheel verzorgde reis naar Denemarken, het thuisland van Stauning. Niet alleen bezoeken ze dan de distilleerderij, ook vindt dan de finale plaats.
De winnaar krijgt bovendien een heel vat met Stauning whisky en wordt uitgenodigd om volgend jaar aan te schuiven als jury-lid van dezelfde competitie.
In Nederland was onlangs een cocktailcompetitie gaande rondom Naked Malt. Lees vooral wat we daar allemaal over geschreven hebben in dit overzicht.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS