Nieuwe Kilchoman Batch Strength whisky is bijna op vatsterkte gebotteld

Nieuws
woensdag, 27 maart 2024 om 12:00
kilchoman batch strength whisky
De Kilchoman Distillery op Islay heeft een nieuwe whisky onthuld. Het gaat om de Kilchoman Batch Strength expressie. De whisky is niet zomaar een expressie tussendoor, maar wordt opgenomen in het kernassortiment van de distilleerderij.
De kernreeks van Kilchoman had al twee expressies, namelijk de Sanaig en Machir Bay whisky. Daar komt nu de Batch Strength expressie bij. De nieuwe telg van de stokerij heeft in gerijpt in recharred rode wijnvaten, oloroso sherryvaten en ex-bourbonvaten.
Hoewel de naam van de whisky misschien doet vermoeden dat de vloeistof op vatsterkte gebotteld is, is er toch een klein beetje water aan de drank toegevoegd. Kilchoman meldt namelijk dat er enkele druppels van het Kilchoman bronwater gebruikt is om aan 57 procent alcohol by volume (ABV) te komen.

Wat is de Kilchoman Batch Strength whisky?

Kilchoman geeft aan dat het hogere alcoholpercentage van de Batch Strength whisky ervoor zorgt dat de drank er qua smaak uit springt. Liefhebbers mogen naast de kenmerkende tonen van Kilchoman whisky de onderstaande tasting notes verwachten:
Neus: Rood fruit, verse kersen, heidebloesem en intense turfrook.
Smaak: Toffee, rijke kruiden, vanille en een aanhoudende turfrook.
Afdronk: Zijdeachtig met vers beschuit, boter en honing.
Anthony Wills, oprichter van Kilchoman Distillery, vertelt dat het een krachtige whisky met een rauwe intensiteit is.
‘Belangrijker nog, de kracht wordt in evenwicht gehouden door een delicatesse en finesse die spreekt voor de kwaliteit van onze productieprocessen in het distilleerhuis en voor de kwaliteit van de vaten die worden gebruikt voor de rijping.’
De whisky heeft een verkoopadviesprijs van 79,90 euro. De distilleerderij heeft een tour georganiseerd om de whisky te promoten. Daarbij stopt de tour ook in verschillende slijterijen in Nederland en België. Voor een overzicht van de tourdata en de plekken waar de whisky straks te proeven is, kun je op de website van de stokerij terecht.
Kilchoman belooft liefhebbers op tijd terug te zijn voor Fèis Ìle 2024, wat binnenkort losbarst op Islay. Meer informatie daarover vind je in dit artikel terug.
Foto: Kilchoman Distillery
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS